Aksaray

Göçmenler için alınan karar sevindirdi

11:21 17 Temmuz 2019
Göçmenler için alınan karar sevindirdi

Hükümetin başlattığı uygulamayla Türkiye’yi terk edecekler. Alınan kararla geri dönüşüm programı çerçevesinde Göç idaresinin belirlediği şahıslar Emniyet Asayiş Ekiplerince yakalandılar. Aksaray’dan bu hafta içinde 70 kaçak göçmen Malatya'daki toplama merkezine sevk edildiler

Son günlerde başta Suriyeliler olmak üzere mültecilere yönelen tepki, yaşanan uyum sorunları ve bunların toplumda yarattığı rahatsızlık artık daha yüksek sesle dile getirilmeye başlandı.

Bir tarafta özellikle iç savaştan kaçan mültecileri ilk olarak misafir olarak kabul eden anlayışın yerini tahammülsüzlüğe bırakmaya başlaması, diğer yanda 13 Haziran 2019'da açıklanan resmi rakamlara göre 3 milyon 613 bin 644'e ulaşan Suriyelinin ülkedeki tüm şehirlerde yerleşik kalması zaman zaman suç olaylarına katılması kamuoyunda tepkilere neden olmuştu.

Geçen hafta Aksaray Emniyet Müdürlüğünün bülten haberinde suça karışmış 158 kaçak mülteci için sınır dışı yapıldı açıklamasının ardından  kamuoyunda çok olumlu tepkiler alınmıştı, göç idaresi tarafından alınan yeni karar ile geri dönüş programlarının başlayacağına dair son gelişme vatandaşlarda biraz serinlik yarattı.

Tüm Emniyet teşkilatlarına gönderilen bilgi notunda ilk etapta 50 bin Göçmen sınır dışına gönderilecek Orta Anadolu Bölgesinde bulunan Kırıkkale, Aksaray, Kırşehir, Nevşehir ve Niğde gibi illerde ortalama   her ildeki bulunan  15 bin göçmenden yaklaşık 1500 adet kişisinin Suriye ve diğer ülkelere geri dönüş programıyla gönderilmesi bekleniyor.

Uygulama ya göre Gönderilecek göçmenlerden öncelikli olarak istekli olanlardan ve suça meyilli olan kişilerden seçilerek geri dönüşüm başlatılacak. Orta Anadolu bölgesindeki Göçmen mülteciler ilk önce Malatya ilinde bulunan toplama merkezine gönderildi oradan da diğer geldikleri ülkelere, Suriyelilerin ise güvenli bölgelere yerleştirilmesi bekleniyor.

Hükümetin başlattığı uygulamayla Türkiye’yi terk edecekleri geri dönüşüm programı çerçevesinde Göç idaresinin belirlediği ve Emniyet Ekiplerinin yakalamasıyla Aksaray’dan bu hafta içinde 70 kişi tespit edilerek Malatya’ya sevk edildi.

Bölgemizde göçe devam uygulamasının devam etmesi temenni edilirken Suriye’deki sükunete bağlı olarak geri dönüşlerin  daha da geliştirilerek artırılması  ön görülüyor

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.