Aksaray

Domates diye dikti, çilek çıktı!

08:20 19 Ağustos 2019 8 Yorum Var
Domates diye dikti, çilek çıktı!

Son yıllarda yediğimiz sebze ve meyvelere organik havası verilerek satış için köpürtülmesi, altında yatan gerçekleri hasat dönemlerinde ortaya çıkarıyor.

 Domates fidesini hiçbir kimyasal gübre katkısı olmadan yetiştirmek isteyenler, içini açınca karşılarına farklı bir meyvenin çıkmasına bir anlam veremedikleri gibi adeta şok oluyorlar. İşte bunlardan biride Çekiçler köyünde yaşandı. Domatesin içinden çilek çıktı. Yediğimiz sebze ve meyvelere günümüzde ne kadar güveniyoruz belli değil. İlle de organik olsun diye tutturanlar bir anda yediği sebze ya da meyvenin farklı tat ve şekillerde olmasından dolayı şok yaşıyorlar.

Çekiçler Köyünden hemşerimiz Alaaddin Ergin'in pazardan fidesini alıp bahçesinde yetiştirdiği domatesin içinden çilek çıkması çok şaşırttı. Ergin "Bahçemizde kendi elimizle dikip yetiştirdiğimiz domatesi açınca çok şaşırdık, çünkü içinden çıkan bildiğiniz çilekti. Tadına baktım ekşimsi bir çilek tadı vardı. Diğer domateslere de baktık ama başkasından çıkmadı" dedi. Genleriyle oynanan sebze ve meyve fidelerinin hasatta daha çok ürün verip daha çok para kazanılsın mantığıyla piyasalara sürülmesi, tarımda tehlikeyi de beraberinde getiren sadece bir konu olarak değerlendiriliyor

YORUMLAR

8 Yorum Var
  • ali 4 yıl önce Şikayet Et
    hızlı büyümüş domates ve iç gelişimini tamamlamamış hali. çilek değil... muhtemelen organik değil.
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • 1980000000000000000 4 yıl önce Şikayet Et
    Organik diye bişey yok, hep yalan dolan, üçkağıt
    Cevapla
  • gurbetci 4 yıl önce Şikayet Et
    Malesef benim bahçemdede domatesin içinden kokleri olan baska bir ikinci domates çikmisti resmini çekip gondermek aklima gelmedi çok sasirmistim.
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • peh 4 yıl önce Şikayet Et
    bunu haber yaptınız he.İçi susuz kalmış domates :))
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • neco 4 yıl önce Şikayet Et
    bunlar israilden gelen tohumlar genetigi oynanmis zehirler israil silahla degil yedigimiz ictigimizle bizi zehileyip yavas yavas surundurerek olduruyor
    Cevapla İlk beğenen sen ol
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.