Aksaray

Aksaray'da Corona alarmı! Çinliler gözlem altında

10:20 28 Ocak 2020
Aksaray'da Corona alarmı! Çinliler gözlem altında

Aksaray'a bağlı Sultanhanı ilçesinden 112 Acil Sağlık Hizmeti personeli tarafından özel korunaklı ve izole bir şekilde Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesine getirilen 10 Çin ve yakın temasta bulunduğu 2 Türk vatandaşının muayenelerinin ardından tetkik açısından numuneler alındı.

Aksaray'da 10 Çin ile yakın temasta bulunduğu 2 Türk vatandaşı corona virüs şüphesi ile Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesinde gözetim altına alındı. Sultanhanı ilçesinden 112 Acil Sağlık Hizmeti personeli tarafından özel korunaklı ve izole bir şekilde Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesine getirilen 10 Çin ve yakın temasta bulunduğu 2 Türk vatandaşının muayenelerinin ardından tetkik açısından numuneler alındı. Aksaray İl Sağlık müdürlüğü yaşanan olayla ilgili aciklama yaptı

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; 27.01.2020 saat 16:15 sularında Sultanhanı Entegre Sağlık Merkezi Acil Servisine Başvuran 10 Çin  vatandaşı bir hafta içerisinde Çin’den Türkiye’ye seyahat öyküsü olması nedeniyle Corona Virüs olası vaka şüphesi açısından gerekli önlemler alınarak; tanı konulması halinde tedavilerinin yapılması amacı ile 112 Acil Sağlık Hizmetleri personeli tarafından korunaklı ve izole bir şekilde Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesine nakli sağlanmıştır. Aynı süreçte 2 Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı da yakın temasta bulunmaları nedeni ile gerekli muayeneler yapılıp ilgili tetkikler açısından numuneleri alınmıştır. Kişiler Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedbir amaçlı gözetim altında tutulmaktadır.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.