Şık olmanın altın kuralları

Ünlü moda yazarı ve stil danışmanı Aysun Kaba, stil sahibi olmanın modayı takip etmek olmadığını, herkesin kendine özgü bir tarz oluşturması gerektiğini söyledi.

Şık olmanın altın kuralları
Şık olmanın altın kuralları
GİRİŞ 15.10.2012 11:22 GÜNCELLEME 15.10.2012 11:22

Optimum Outlet Adana AVM müşterileri, ünlü moda yazarı ve stil danışmanı Aysun Kaba ile stilini keşfetme imkânı buldu.

Optimum Outlet'deki mağazalardan 6-12 Ekim tarihinde en yüksek tutardaki alışverişi yapan ve danışmaya başvurarak kayıt yaptıran ilk beş kişi Aysun Kaba'dan moda danışmanlığı alma hakkı kazandılar.

Yoğun ilgi gösterilen etkinlikte Aysun Kaba Optimum müşterilerine moda ve stil konusunda bilgiler verdi. Kaba ''Stil sahibi olmak modayı takip etmek değil, kendinize ait tarzınızın olmasıdır. Stil, beğendiğiniz yerlerinizi ön plana çıkarıp beğenmediğiniz yerleri arka plana atmakla başlar.'' dedi.

Kaba, kişinin giyiminin yanı sıra duruşuyla da bir bütün olduğunu belirterek, ''Verdiğiniz enerji, sağlıklı bir duruş, sizi giydiğiniz kıyafetle bir adım daha öne taşır. Çok güzel giyinmişsinizdir ama negatif enerji saçıyorsanız bu şıklığınız gölgede kalır.'' diye konuştu.

''Şıklık bir duruştur, zarafettir, nezakettir'' diyen Kaba, şık olmanın altın kurallarına da dikkati çekerek, şunları kaydetti:
''Kendine güvenen kişi girdiği her ortamda dikkati üzerine toplar. Her zaman kıyafetini iyi taşır. Vücut şekline göre giyim doğru giyimdir. Klasik parçalara ağırlık verin, yeni trend ürünlerle karıştırıp giyin, beğenmediğiniz yerinizi her zaman kapatın, dekolteye dikkat edin.''

Kaba, aksesuar seçiminin de önemine dikkati çekerek, şöyle konuştu: ''Gereksiz aksesuar kullanmayın, kıyafetinizi aksesuarla destekleyin. Kaliteli parçalar olmasına, gözü yormamasına ve size enerji vermesine dikkat edin. Az bazen çoktur bunu kıyafetlerinizde de vurgulayın. Sosyalleşin. Arkadaşlarınızla vakit geçirin. Gündemi takip edin ve mümkün olduğunca dinlemesini bilin.''

Aysun Kaba, cilt temizliğine de önem verilmesi gerektiğini vurgulayarak, '' Temizliği yapılmamış bir cildi ne kadar fondötenle kapatırsanız kapatın hiçbir zaman hijyen bir görüntü veremezsiniz. O yüzden de cilt temizliğiniz doğru giyinmeniz kadar önem teşkil eder. Sıcak ve doğal olun.'' dedi.

GÜNE BAŞLARKEN

Aysun Kaba, pozitifliğin bir yaşam biçimi haline getirilmesine de özen gösterilmesi önerisinde bulunarak, konuşmasını şöyle sürdürdü: ''Kendinizi sevin. Çocuğunuza bırakacağınız en güzel miras sevgidir. Bakımlı dişler sizi girdiğiniz her ortamda fark ettirir. Güzel giyiminiz kadar ağız bakımınız, pozitif gülüşünüz çok önemlidir. Doğal makyaj, doğal görünüm kadar etkilidir. Göz altı kapatıcısı, hafif bir pudra, biraz allık, ruj ve rimel size daha fresh, daha sağlıklı bir görüntü verir. Parfümünüz sizi ilk tanıtandır. Ağır olmamasına dikkat edin. Parfümün her zaman temiz bir tene kullanılacağını unutmayın. Sabah kalktığınızda duş almadan güne başlamayın. Şık ve stil oluşturmanın yolu öncelikle kendine güvenden geçiyor. Kişisel bakıma önem vermek, görgü kurallarını bilmek de şıklıkta etkili olan unsurlar arasındadır."

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hizbullah'tan İsrail'e operasyon! Füzeler peş peşe fırlatıldı
Yalan bombardımanı! Belli odaklar tarafından mı tasarlanıyor?