Alternatif tıpta revizyon

Sağlık Bakanlığı'nda oluşturulan komisyon, alternatif tıp yöntemlerini inceleyecek ve mevcut yönetmelikte revizyona gidilecek.

Alternatif tıpta revizyon
Alternatif tıpta revizyon
GİRİŞ 25.03.2013 18:28 GÜNCELLEME 25.03.2013 18:28
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Geleneksel, Tamamlayıcı ve Alternatif Tıp Uygulamaları Komisyonu Akupunktur Grubu üyesi ve Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Temel Tıp Bölümü Anatomi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Kalaycıoğlu, en eski tıp uygulamaları arasında yer alan akupunkturu, Sağlık Bakanlığı'nın 1991 yılında tamamlayıcı tedavi yöntemi olarak kabul ettiğini anımsattı.

Sağlık Bakanlığı'nın uzun zamandır akupunkturun da dahil olduğu tamamlayıcı, geleneksel ve alternatif tıp yöntemleriyle ilgili çeşitli çalışmalar yürüttüğünü belirten Kalaycıoğlu, ''Çalışmalar kapsamında Geleneksel, Tamamlayıcı ve Alternatif Tıp Uygulamaları Daire Başkanlığı bünyesinde Geleneksel, Tamamlayıcı ve Alternatif Tıp Uygulamaları Komisyonu kuruldu ve bu alan incelemeye alındı'' dedi.

Komisyonun altı başlık üzerinde yoğun şekilde çalışma yürüttüğünü bildiren Kalaycıoğlu, ''Komisyonda dünyadaki uygulamalardan örnekler ve bilimsel çalışmalar inceleniyor. İncelemelerin sonucunda mevcut yönetmelik revize edilecek. Yeni hazırlanacak yönetmelik, vatandaşımıza çok daha faydalı olacak'' diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • mevhibe inal 11 yıl önce Şikayet Et
    alternatif tedavi ve dünya tekeli.... küçük işletmeler, gittikçe artan sınırlayıcı yasalarla bunalır, doğal tedavi karşıtları ve modern tıp yandaşları korosunun hucumuna uğrarken.....tekel ilaç-tohum ve gıda şirketleri bütün dünyada bu şirketleri kapma, vitamin ve bitkisel ilaçları patentleme peşinde. gıda-ilaç-tohumda dünya tekeli peşinde......
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tesla 500 beygirlik canavarı tanıttı: Tesla Model 3 Performance
WhatsApp'a ağır suçlama! Şoke eden Gazze iddiası