Doktorlarla sohbet ederek kalp ameliyatı oldu

İleri derecede solunum yetmezliği olan KOAH hastası 69 yaşındaki Selehattin Yılmaz, uyutulmadan doktorlarla sohbet ede ede açık kalp ameliyatı oldu. Şaşırtan ameliyat ve diyaloglar kameralarca görüntülendi.

GİRİŞ 11.04.2013 10:50 GÜNCELLEME 11.04.2013 16:49
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Zeki Dursun'un haberi

Konya'da ileri derecede KOAH hastası 69 yaşındaki Selehattin Yılmaz, Özel Medicana Hastanesi'nde 'Atan Kalpte Bypass' tekniğiyle uyutulmadan lokal anestezi yöntemiyle doktorlarıyla sohbet ederken açık kalp ameliyatı oldu.

Ameliyatı gerçekleştiren Prof. Dr. Cemile Öztin Öğün, hastanın kalp damarları tıkalı ve Koah olarak adlandırılan akciğer yetmezliği bulunduğunu söyledi. Bu hastalıktan dolayı hastanın normal bir kalp ameliyatına dayana gücü ve akciğeri de solunum cihazına bağlanmasının riskli olduğunu belirten Öğün, "Ama tıkanmış olan damarlardan dolayı kalp krizi geçirme riski bulunan hastamızın ameliyat edilmesi gerekiyordu. Kalp cerrahi ve anestezi uzmanları olarak hastamızı ameliyat etme kararı aldık. Hastamız akciğerleri yetmezliği ve kalbinin pompa gücünün çok düşük olması nedeniyle yüksek riskli hasta gurubuna giriyordu.

Kalbinin ve akciğerlerinin cihazlar yardımı ile çalıştırılarak ameliyat edilmesi ölüm riskini arttırıyordu. Bunun için hastamızı uyutmadan ameliyat etme kararı aldık. İlk aşamada spinal anestezi yöntemiyle bacağı uyuşturup damar aldık. Daha sonra da epüdürel anestezi yöntemiyle boyundan beline kadar olan bölümü uyuşturarak kalpteki tıkanan damarları değiştirdik. Hastamızın bu sırada gözleri açıktı ve bizimle konuşabiliyordu." dedi.

Ameliyat olmadığı taktirde hastanın kalp krizi geçirme riskinin yüksek olduğunu vurgulayan Doç. DR. Hayrettin Tekümit "Hastamız içinde bulunduğu durum nedeniyle uyutulmadan ameliyata alınması daha uygundu. Uyguladığımız yöntem ile hasta tamamen uyutulmadan kalbi çalışır vaziyette ime ameliyatla tıkalı damarları değiştirdik. Şimdi sağlık durumu çok iyi. Bu ameliyat etkin ve yetkin bir anestezi tecrübesi ve kalp atarken ameliyatı gerçekleştirebilecek bir tecrübe gerektiriyor. Her iki tecrübeyi de bu hastamızda uygulama şansımız oldu.

Doktorlarla konuşurken ameliyatın gerçekleştirildiğini belirten Selehattin Yılmaz da sağlık durumunun şimdi çok daha iyi olduğunu söyledi.

Amaliyat Medicana Hastanesi doktorlarından Anestezi Uzmanı Prof. Dr. Cemile Öztin Öğün, Uzman Doktor Aşina Pınar, Kalp Cerrah Uzmanı Doç. Dr. Hayrettin Tekümit ve Uzman Ydr. Doç. Dr. Hakan Albayrak tarafından gerçekleştirildi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 1
  • sshiroo25 11 yıl önce Şikayet Et
    PC BAŞINDA. Elim ayağım kesildi arkadaş :)
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Gaziosmanpaşa'daki toprak kaymasının yaşandığı anlar ortaya çıktı!
MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan İsrail iddialarına sert tepki: 'Manipülasyon yapılıyor'