Türk doktorlardan bir başarılı operasyon daha

Sivas'ta özel bir demir madeninde çalışan 43 yaşındaki Erhan Kalay'ın maden taşıma bandına kaptırması sonucu kopma noktasına gelen sol kolu, hastanede başaralı bir ameliyatla yerine dikildi.

Türk doktorlardan bir başarılı operasyon daha
Türk doktorlardan bir başarılı operasyon daha
GİRİŞ 14.08.2013 13:15 GÜNCELLEME 14.08.2013 14:26

Gürün İlçesi Karatepe Mahallesi'ndeki özel bir demir madeninde elek operatörü olarak çalışan evli ve 5 çocuk babası Erhan Kalay, banttaki görevliden taşıma bandının arasına düşen maden parçasını almasını istedi. Görevli düşen maden parçasını alamayınca kendisi devreye giren Kalay, eğilince gömleğinin sol kolunu kaptırdı. Kalay'ın kurtaramadığı sol kolu bant arasına sıkıştı. Görevliler tarafından durdurulan banttan çıkarılan sol kol 2 yerinden kırılırken, ciddi şekilde hasar görerek kopma noktasına geldi.

Olay yerine çağrılan ambulansla Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastanenin plastik cerrahi servisinde tedavi altına alınan Kalay'ın kolu burada yapılan başarılı ameliyatla yerine dikildi.

15 gün önce gerçekleştirilen operasyonun ardından parmaklarını oynatmaya başlayan Erhan Kalay, "Hastaneye gelirken kolumu gördüm. Kesilir ve artık bir işe yaramaz diye düşündüm. Ama doktorlar tekrar yerine diktiler. Şimdi parmaklarımı tekrar hareket ettirmeye başladım. Bana bu mutluluğu yaşatan doktorlara teşekkür ediyorum" dedi.

Tedavisi devam eden Erhan Kalay'ın sağlık durumunun iyi olduğu ve zamanla kolunu eskisi gibi kullanabileceği belirtildi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hamas'tan ateşkes açıklaması: Kapıyı kapatmadık
Erdoğan sinyali vermişti! Cezası 10 katına çıkıyor