Bilim adamları 15 dakikada kalbi onaracak

Londra'daki bilim adamları, kök hücre sayesinde 15 dakikada kalp yetmezliğini tedavi eden bir yöntem geliştirdi.

Bilim adamları 15 dakikada kalbi onaracak
Bilim adamları 15 dakikada kalbi onaracak
GİRİŞ 23.03.2015 09:59 GÜNCELLEME 23.03.2015 09:59

İngiltere’nin başkenti Londra’daki Queen Mary Üniversitesi’nde görevli bilim adamları, kök hücre sayesinde 15 dakikada kalp yetmezliğini tedavi eden bir yöntem geliştirdi.

Yöntem, genel anestezi uygulanan hastanın vücudundan alınan kök hücrelerinin kalp kasındaki hasarı onarması için kalbe enjekte edilmesini içeriyor.

15 DAKİKADA KALP TEDAVİSİ

Leğen kemiğinden alınan ilikten kök hücreler ayrılıyor. Başka hücre tiplerine dönüşme özelliğine sahip olan bu hücreler laboratuvar ortamında işlem gördükten sonra hastanın kalbine naklediliyor ve zarar gören dokuyu 15 dakikada tamir ediyor.

2 BİN HASTADA DAHA DENENECEK

Üniversite bünyesindeki Barts Tıp Okulu’nda geliştirilen yöntemin 300 hasta üzerinde denendiğini belirten araştırma ekibinden Prof. Anthony Mathur,“Yöntem bu yıl sonunda 2 bin hastada daha denenecek. Uyguladığımız hastalarda çok olumlu sonuçlar aldık ve yaygın olarak kullanıbileceği binlerce insanın hayatını kurtarabileceği konusunda umutluyuz” dedi.

TEDAVİNİN MALİYETİ 19 BİN LİRA

Mathur, yaygın şekilde uygulandığı takdirde tedavinin maliyetinin 5 bin sterlin (19 bin 230 TL) olacağının da altını çizdi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Gazze'deki zulüm Batı'yı İslam'a yönlendirdi: Avrupa'da on binlerce kişi Müslüman oldu!
Merkez Bankası anketi açıkladı: İşte yıl sonu dolar ve enflasyon tahmini