1 bardak kayan suyun içine atıp 10 dakika kaynatın

Sofraların kaçınılmaz baharatı kekik, yemeklere verdiği lezzetin yanında tam bir vitamin deposu. Birçok rahatsızlığa iyi gelen kekiğin tıbbi faydaları ise saymakla bitmiyor.

1 bardak kayan suyun içine atıp 10 dakika kaynatın
1 bardak kayan suyun içine atıp 10 dakika kaynatın
GİRİŞ 22.03.2017 12:25 GÜNCELLEME 22.03.2017 12:25

İşte kekiğin mucize faydalarından birkaçı...

Öksürüğe iyi gelir
 
Kekik antimikrobiyal içeriği sayesinde grip, boğaz ağrısı, öksürük, burun tıkanıklığı gibi rahatsızlıklara iyi gelir. Bunun yanı sıra tahriş olmuş solunum yolunu rahatlatır, ciğerlerdeki enfeksiyonla savaşır ve bronşit ağrılarını engeller.  Solunumla ilgili herhangi bir sıkıntınız olduğu zaman içeceğiniz birkaç bardak kekik çayı sizi hemen rahatlatacaktır.

Kekik çayı nasıl yapılır?
 
1 bardak kaynayan suyun içerisine 2 çay kaşığı ezilmiş kekik yaprağı (taze veya kuru) atın. Kapağını kapatıp 10 dakika kaynatın ve sonrasında süzerek içmeye hazır hale getirin.

Tansiyonu düşürür
 
Kekik kan basıncını düşüren bir özelliğe sahiptir. İdrar söktürücü görevi görmesi vücutta biriken fazla tuz, su ve toksinlerin atılmasını sağlar. Ayrıca kan basıncının dengelenmesi ve kalp sağlığının korunması için faydalı olan potasyum kekikte oldukça bol miktarda bulunur.
 
Tansiyonunuzu düşürmek için yaptığınız yemeklerde tuz yerine kekik kullanın ve düzenli olarak kekik çayı için. 

Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir
 
Sağlığınızı korumak için bağışıklık sisteminizi kekik tüketerek desteklemeniz mümkün. Kekiğin içerisinde bulunan doğal antibiyotik timol, sadece kekiğe acımsı tadını ve kokusunu vermez aynı zamanda sizi bakteri ve virüslerden korur.  Buna ek olarak vücudun ihtiyacı olan ve bağışıklık sistemini destekleyen A ve C vitaminleri de kekikte bulunur.
 
Bu otu bağışıklık sisteminizi kuvvetlendirmek için yemeklerinizde baharat olarak kullanın veya çay olarak tüketin

 

Ağız sağlığına iyi gelir
 
Kekik antibakteriyel içeriği sayesinde ağız içi iltihapları engellemeye ve tedavi etmeye yardımcı olur. Diş sağlığıyla ilgili ürünlerde kullanılan kekik yağı ve timol dişlerde oluşan çürükleri ve dişeti problemlerini engeller. Ayrıca ağızda oluşan yaralara ve diş eti iltihabına karşı da etkilidir.

Sivilce ve diğer cilt problemlerine iyi gelir
 
Antibakteriyel özelliği sayesinde kekik, sivilce oluşumuna neden olan bakterilerin önüne geçer ve yara izi oluşumunu azaltıcı bir etkisi vardır. Buna ek olarak kekiğin içerisinde bulunan antioksidan, erken yaşlanma belirtilerine neden olan serbest radikallere karşı savaşır.  

 

 

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
TBMM’de bir araya geldiler! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özel ile görüşme tarihini duyurdu
WhatsApp'a ağır suçlama! Şoke eden Gazze iddiası