Diyabetlerin umudu bu meyvede

Diyabet hastaları her meyveyi yiyemezler. Ancak bu meyveleri tüketilebilecekler ve aynı zamanda diyabetin oluşturduğu semptomların şiddetini azaltmaya yardımcı olacak.

Diyabetlerin umudu bu meyvede
Diyabetlerin umudu bu meyvede
GİRİŞ 18.04.2017 10:03 GÜNCELLEME 18.04.2017 10:03

Diyabet hastalarının sağlıklı yaşayabilmeleri için günlük hayatta tüketeceği besinlerde bir takım değişiklikler yapması gerekir.  Ne yazık ki bu değişiklikler genellikle az yemek ve sınırlı yiyeceklerden tüketmek olur.

Ancak birazdan vereceğimiz meyveler, kan şekeri seviyenizi yönetmekle kalmayacak aynı zamanda diyabetin oluşturduğu olumsuz semptomlarında azalmasına yardımcı olacak.

Guava

Guava, yüksek likopen konsantrasyonuna sahiptir. Günde bir adet soyulmuş guava meyvesi ile kanınızdaki şeker miktarını azaltabilirsiniz. Guavayı kabuklu yemek an şekeri seviyenizi arttıracağından kabuğunu soyarak yemeniz oldukça önemlidir.

Elma 

Elma mükemmel bir lif kaynağıdır.  Elmanın içerisinde yer alan lifler hem tok hissetmenize hem de kan şekerinizin emilimini yavaşlatır.  Elmanın içerisinde yer alan yoğun lif oranı insülin direncine neden olan etkenlere karşı oldukça etkilidir. 

Elma şeker hastası olan kişilerde meydana gelen enfeksiyonel hastalıkların çabuk iyileşmesini sağlar.

Siyah erik

Siyah erikler çeşitli anti diyabetik özelliklere sahiptir.  Sık idrara çıkma ve susuzluk hissini ortadan kaldırmaya yardımcı olur.  Siyah erikler aynı zamanda vücudunuzda oluşan nişastanın kan şekerini düzenleyen enerjiye dönüştürmesine yardımcı olur.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Beşiktaş’ta 29 kişinin öldüğü gece kulübü yangınına ilişkin itfaiye raporu
AK Parti'de analiz sürüyor: Emekliler mi yoksa yanlış aday mı?