Et ve balık tüketmeyenlere müjde!

Beslenme ve diyet uzmanları et ve balık tüketemeyenlere alternetif mucize bir besin açıkladılar.

Et ve balık tüketmeyenlere müjde!
Et ve balık tüketmeyenlere müjde!
GİRİŞ 15.08.2017 09:07 GÜNCELLEME 15.08.2017 09:21
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Beslenme ve diyet uzmanları et ve balık tüketemeyenlere alternetif mucize bir besin açıkladılar. Üstelik bu besin etten bile daha fazla A, E, D vitaminleri iyot ve magnezyum gibi çeşitli mineraller içeriyor.

Vejeteryanların ve et tüketemeyecek durumda olanlara özel alternatif bir besin açıklandı. Üstelik içerdiği vitamin ve mineral etten bile daha fazla. 

İşte uzmanlara göre et yerine tüketilmesi gereken o besin

Toplumun son zamanlarda sıklıkla konuştuğu gıdalardan birinin chia tohumu olduğunu belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Dilan Tarhan,,  "Chia, bizlerin yeni yeni tanıdığı bir gıda. İçeriklerini ele aldığımız zaman A, E ve D vitamini gibi belirli vitaminler içermektedir. Aynı zamanda iyot ve magnezyum gibi çeşitli minerallerde içermektedir. 

Omega-3 kaynağı dediğimiz yani özellikle et ve balık tüketmeyenlerin tüketiminde mutlaka olması gereken gıdadır. Omega-3'ü ele aldığımız zaman kolesterol düşürücü etkisinden kaynaklı insan vücudu için ciddi anlamda çok yararlıdır. O yüzden kalp problemi ya da kolesterol problemi olanlar günlük tüketimlerinde takviye olarak kullanabilirler" dedi.

Tarhan aynı zamanda sözlerine şunları ekleyerek devam etti; Tüketmeden yarım saat su ve süt ile karıştırıp biraz bekletince jel kıvamını alır. Olduğu gibi tohum şekliyle kalmaz.
Etrafına pardüküler oluşturduğu için aynı zamanda vücuda ciddi anlamda tokluk verir. Toklukla beraber de ciddi bir enerji de sağladığı için sporcular çok fazla bunu takviye ürünü olarak kullanır. Aynı zaman da organik bir üründür. İçinde zararlı bir madde de bulunmaz" diye konuştu.

KAYNAK: MİLLİYET
YORUMLAR 1
  • tuncay 6 yıl önce Şikayet Et
    Bunlaın hangi emperyalist gıda şirketinin uzmanları olduğunu bilmemiz geekir.En faydalısı Anadoludaki eski tohumlardam üretilen gıdalardır.Bunun dışında reklamı yapılanlar insanları sömürmektir
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kuantum çağı başlıyor: İnternetin devri kapanacak... Brainet ile iletişim kuracağız!
Fenerbahçeli eski yıldız, 'oruç' açıklamasıyla gönülleri fethetti!