Bu faydasını duyunca çok şaşıracaksınız!

Hint yağı, geçmişten günümüze kadar faydalı olarak bilinen bir yağdır. Hint yağı özellikle ülkemizde güzellik amaçlı kullanılmaktadır.

Bu faydasını duyunca çok şaşıracaksınız!
Bu faydasını duyunca çok şaşıracaksınız!
GİRİŞ 21.09.2017 11:19 GÜNCELLEME 21.09.2017 11:19

Hint yağı, Hint yağı bitkisinin tohumlarından elde edilerek çıkartılan bir yağdır. Bu yağ sarı renkli bir yağdır. Ve görünüş itibariyle ayçiçeği yağına benzer.

Hint yağının faydalarından bahsetmeden önce ilk olarak Hint yağı nedir sorusunun cevabını vermek gerekir. 

Hint yağı nedir?
Hint yağı bitkisinin tohumlarının ezilmesi sonucu ortaya çıkan sarı sıvıya Hint yağı denilmektedir. Hint yağının sağlığa faydalı olmasının en önemli nedeni içerisinde doymamış yağlar barındırmasıdır.  Hint yağının en çok rağbet gördüğü ülke Hindistan ülkeleridir.  

Hint yağı en çok Afrika ve Hindistan’da kullanılmaktadır.  İçerisinde antioksidanlar barındırması ve iltihap karşıtı olması nedeniyle çok fazla kullanılmaktadır.

Hint yağı kullanımı genel olarak ülkemizde güzellik ve kozmetik alanında kullanılmaktadır. Ancak son zamanlarda Hint yağının yeni keşfedilen faydaları ortaya çıkmıştır.

İşte Hint yağının faydaları…
Hint yağının içerisinde bulunan antioksidanlar, antiseptik özellikler, antienflamatuvar özellikleri bu yağın vücudunuzda iltihapların giderilmesine yardımcı olmaktadır. Hint yağı içerisinde bolca antioksidan barındırmasından dolayı vücuttaki serbest radikallerin gelişimini engellemektedir. 

Eklem Ağrılarına iyi geliyor 
Eklem ağrıları yaşıyorsanız ve bu durum sizleri gün içerisinde çok fazla rahatsız ediyorsa hint yağı yöntemini deneyebilirsiniz. Eklem ağrılarının oluştuğu bölgeye belirli bir miktar hint yağı sürerek ağrıları kısa süre içerisinde azaltabilirsiniz.

Karaciğeri korur
Hint yağı içerisinde bolca antioksidan barındırmasından dolayı karaciğerle dost olarak bilinir. Alternatif tıp uzmanları hin yağının karaciğeri temizleyici etkisi olduğunu belirtmektedirler.

Parkinson hastalığı
Hint yağı vücudun gen sisteminde iyileştirmeler meydana getirmektedir. Dolayısıyla hint yağının Parkinson hastalığına iyi geldiği bilinmektedir.

Aynı zamanda beyin felci gibi hastalıkların tedavisinde de kullanıldığı bilinmektedir.

Bağışıklık sistemini güçlendirir
Hint yağının içerisinde bolca bulunan yararlı bileşenlerin bağışıklığı düzeltici etkileri mevcuttur.

Hint yağının saçlara faydası

Hint yağının aynı zamanda saç içinde faydaları bulunmaktadır. Hint yağını saç diplerine masaj yaparak uyguladığınızda kan dolaşımını hızlandırarak saçlarınızın daha hızlı uzamasını sağlayabilirsiniz.

 Hint yağını saçınıza sürerek hem parlak saçlara kavuşmuş olursunuz, hem de saçlarınız daha sağlıklı bir şekilde uzamış olur.

Hint yağının faydalarından en iyi şekilde faydalanmak için gece yatmadan önce saçlarınıza Hint yağı sürün ve bez yardımıyla sarın.  Gece hücreleriniz hızlı bir şekilde yenileceği için saçlarınızın da sağlıklı ve hızlı uzamasını sağlayacaktır.

Tömör tedavisinde de etkili
Hint yağının yapılan son araştırmalarda kansere bağlı olarak küçük tümörlerin gelişmesini engellediği ortaya çıkmıştır.  

Cilt çatlakları tedavisinde 
Aynı zamanda Hint yağı cilt çatlakları tedavisinde de kullanılmaktadır. İçerisinde yer alan omega 3 yağ asitleri cildinizi derinlemesine nemlendirir ve gerginleşmesini sağlar.  Cildinizi derinlemesine nemlendirmek istiyorsanız çatlak olan bölgelere duştan sonra masaj yaparak Hint yağını uygulayabilirsiniz. Hint yağı cilt çatlaklarının hızlı bir şekilde giderilmesini sağlayacaktır. 

Yara izleri tedavisinde 
Yara izleri tedavisinde de Hint yağı en çok tercih edilen yağ türleri arasındadır.  Hint yağı hücrelerin hızlı bir şekilde yenilenmesini sağlayarak yara izleri tedavisinde oldukça etkili bir yöntem olarak kullanılmaktadır.

Mantarları tedavi eder 
Hint yağı enfeksiyon iyileştirici etkisinin bulunmasından dolayı mantar tedavilerinde sıkça kullanılmaktadır. Tırnak mantarı veya vücudun belirli bir yerinde meydana gelen mantar tedavisinde Hint yağı oldukça etkili olarak bilinir.

Hint yağını kimler kullanamaz?
Hint yağını hamilelerin, börek hastalığı olanların ve sürekli ilaç kullananların, kullanması önerilmez.  Aynı zamanda hint yağı kabızlık için ağız yoluyla kullanılacaksa muhakakk bir uzmana danışılması ve belirtilen doz miktarınca kullanılması gerekmektedir.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hazine ve Maliye Bakanlığından Dünya Bankası kaynaklarına ilişkin açıklama
Kar maskeli hırsızların kuyumcuyu soydukları anlar kamerada!