Amasya

Kaymakam Taşdan, sosyal konut inşaatında incelemelerde bulundu

12:50 28 Ağustos 2015
Kaymakam Taşdan, sosyal konut inşaatında incelemelerde bulundu

Suluova Kaymakamı Hayatı Taşdan, yapımı devam eden sosyal konutlar inşaatında incelemelerde bulundu.

Suluova Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından TOKİ İdaresi kanalıyla yaptırılan sosyal konut inşaat alanında incelemelerde bulunarak firma yetkililerinden bilgi alan Taşdan, toplamda 2+1 şeklinde 127 sosyal konut yapıldığını ve her dairenin net 55 metrekareden oluştuğunu belirtti.  

Taşdan, hızla devam eden konut inşaat çalışmalarının 2 - 3 aya kadar bitmesini beklediklerini, her türlü alt ve üst yapı hizmetlerinin tamamlanmadan hak sahiplerine teslim etmeyeceklerini belirterek, "Bu konutlarımıza başvurma şartları olarak, öncelikle ailenin ihtiyaç sahibi olması, o ailedeki gelirin kişi başına 303 lirayı geçmiyor olması, ayrıca hanede oturanların sosyal güvencelerinin olmaması, Suluova’da ikamet ediyor olması, üzerilerine mal-mülk olmaması, evlerinin olmaması, TOKİ’nin konut imkanlarından daha önce yararlanmış olmaması ve TOKİ’ye borçlu olmamaları gerekiyor" dedi.

Yapılan sosyal konutların (yüzde on) kadarını başvuran ihtiyaç sahibi engelli vatandaşlara verileceğini, diğerlerinin ise gerçek ihtiyaç sahiplerine verileceğini, taleplerin çok fazla olması durumunda ise noter huzurunda çekilecek kurayla hak sahiplerinin belirleneceğini söyleyen Taşdan, şunları kaydetti:

"Biz bu proje ve hizmetle, bireysel olarak ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın sorunlarını çözmekten ziyade aynı konumda olan, sosyal ihtiyaçları olan, muhtaçlık durumları belirlenmiş vatandaşlarımızın toplu olarak konut ihtiyaçları sorununu çözme yoluna gittik. Bireysel olarak bu vatandaşlarımıza ev yapmak ya da evlerine bakım-onarım yapmak bir yoldur ama bu yöntem çok doğru ve çok da tercih ettiğimiz bir yöntem değildir. Bu şekilde toplu olarak konut ihtiyaçlarını gidermek daha sağlıklı ve daha çözüm üretir bir yöntem olup aynı zamanda maliyetlerin de düşük olması sağlanmış olmaktadır. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımızın bir arada oturuyor olması bir takım hizmetlerden de daha uygun şekilde yararlanmalarını da sağlayacaktır. Ayrıca bu vatandaşlarımız ve özellikle çocukları mevcut yaşam ortamlarından daha sağlıklı ve de nitelikli ortamlarda yaşama imkanına kavuşacaklar. Bu sosyal konut projesinin genel manada ilçemize, bu gibi vatandaşlarımıza ve devletimizin yürüttüğü sosyal hizmetlere önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.