Amasya

Büyük Zafer'in 93. yıl dönümü

13:54 30 Ağustos 2015
Büyük Zafer'in 93. yıl dönümü

Suluova ilçesinde 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtın'a Kaymakam Hayatı Taşdan, İlçe Garnizon Komutan Vekili Jandarma Kıdemli Başçavuş Nadir Toprak ile Belediye Başkanı Fatih Üçok'un çelenk sunmalarının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okunarak Türk bayrağı göndere çekildi. 

Kutlamaların ikincisi ise Belediye Şelale Parkı'nda devam etti. Burada yapılan kutlamalarda Suluova Kaymakamı Hayatı Taşdan, İlçe Garnizon Komutan Vekili Jandarma Kıdemli Başçavuş Nadir Toprak ile Belediye Başkanı Fatih Üçok tarafından vatandaşların bayramı kutlandı.

Toprak, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın Türk’ün gerçek kurtuluş güneşinin doğduğu ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi'nin kazanıldığı gün olduğunu belirterek şunları kaydetti:

"Bu eşsiz destan, zamanın süper güçlerinin sömürgeci emellerine karşı, bütün imkansızlıklara rağmen ve birinci dünya savaşının alevleri arasında yok olduğu zannedilen yorgun ve bitkin bir ulusun 'ya istiklal ya ölüm' parolası ile şahlanarak girdiği ölüm kalım savaşından zaferle çıkması en nihayetinde bir milletin güçlü bir devlet olarak tarih sahnesindeki saygın yerini alışının destanıdır."

Tören, şiirlerin okunması ve geçit töreniyle sona erdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.