Amasya

Suluova'da 27 köyün içme suyu dağıtım şebekesi yenileniyor

14:41 31 Ağustos 2015
Suluova'da 27 köyün içme suyu dağıtım şebekesi yenileniyor

Suluova'da, 27 köyün içme suyunun dağıtımının yapıldığı şebeke yenileniyor.

Suluova Ayrancı Grup Köyleri İçme Suları Birlik Başkanı Mehmet İnce, içme suyu ihtiyacını karşıladıkları 27 köyün içme su dağıtım şebekesinin yenilendiğini söyledi. 

Proje bedeli 25 bin TL olan yeni içme suyu dağıtım şebekesinin temelini attıklarını belirten İnce, "27 köyümüze dağıtımını yaptığımız mevcut içme suyumuzun kaynağı Suluova Seyfe Köyü üstündeki Akdağ Alacam mevkisi ile Şıh Gözü mevkisinden gelmekte olup saniyede 50 litre kapasitesine sahiptir. Kaynaklardan gelen bu içme sularımızın köylerimize dağıtımını yaptığımız mevcut 2x2 ebatlarındaki eski su maslağımız çok eski olup artık ihtiyaca cevap verememektedir. Yeni su maslağımız önümüzdeki bir 50-60 yıla hizmet vereceği gibi kayıp-kaçaklardan oluşan su israfının önüne geçecek ve daha modern ortamlarda köylümüzün içme su ihtiyacının karşılanmasını sağlayacaktır" dedi.   

Suluova Akören köyü üstündeki hakim bir bölge ve rakımı yaklaşık 1.000 olan yüksek bir noktada yürütülen su şebekesi yapım çalışmalarını yerinde inceleyen İnce, 7x7 ebatlarında ve 2.5 santimetre yüksekliğindeki temeli atılan yeni içme suyu dağıtım maslağının 10 gün sonra hizmete gireceğini ve artık daha sağlıklı su temininin mümkün olacağını söyledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.