Amasya

Vali Çomaktekin, Suluova ilçesinde park açılışı yaptı

11:24 02 Eylül 2015
Vali Çomaktekin, Suluova ilçesinde park açılışı yaptı

Vali İbrahim Halil Çomaktekin, Suluova ilçesinde park ve spor kompleksi açılışı gerçekleştirdi.

Suluova Belediyesi tarafından yaptırılan 1 Eylül Parkı ile Spor Kompleksinin açılışında Kur’an-ı Kerim tilaveti okundu ve Amasya Belediyesi mehteran takımı gösteri sundu.

Vali Çomaktekin, 1 Eylül Parkı ile Spor Kompleksinin ilçe halkına hayırlı olmasını dileyerek, "Siz Suluovalı vatandaşlarımızın daha huzurlu ve mutlu olması, yaşam standartlarının daha yüksek olması ve daha güzel yaşamanız için kültürel, doğal, sosyal alanları çoğaltıyorlar ve genişletiyorlar. Yeşillikler, sular gerçekten şehirlere yakışıyor.  Şehirler parklarla, doğal tabiat alanlarıyla, sularla güzel oluyor. Kişi başına düşen ağaç sayısı ve yeşil sayısı çoğaldıkça ve insanlar boş vakitlerini böylesine güzel mekanlarda, tabiat ortamlarında canlılarla bir arada geçirdiklerinde daha huzurlu, daha mutlu oluyorlar. Böylesine yaşamsal alanların çoğaltılması bu açıdan çok faydalıdır. Ayrıca Belediye Başkanımız 85’e yakın yavrumuzu sünnet ettirmiştir. Sünnet İslam’ın önemli şiarlarındandır. Kendisini tebrik ediyorum. Çünkü bizim dinimizin emri sevgili çocuklarımıza şefkatle, merhametle yaklaşıp dinimizin emrettiği vecibeleri de yerine getirerek onları uygun İslami kimlikle, milli ve manevi değerlerle donatılmış bir şekilde yetiştirmenin önemini vurguluyor" dedi. 

İlçenin kuruluş yıl dönümü olan 1 Eylül tarihinde her yıl "1 Eylül Şenlikleri" adıyla çeşitli etkinlikler düzenlediklerini ifade eden Belediye Başkanı Fatih Üçok ise konuşmasında, daha önce atıl olan 17 bin metrekare bir alanda modernize çalışmaları yaparak park ve spor kompleksi inşa ettiklerini, ayrıca ihtiyaç sahibi 82 çocuğu da sünnet ettirerek erkekliğe ilk adımı atmalarını sağladıklarını belirtti.

Yaşanan terör olayları nedeniyle müzik ve eğlence bölümlerinin iptal edildiği şenlik programında yapılan konuşmaların ardından 1 Eylül Parkı ile Spor Kompleksinin açılışı Vali Çomaktekin, Kaymakam Hayatı Taşdan, AK Parti Amasya Milletvekili Sait Yüce ve Belediye Başkanı Fatih Üçok tarafından kurdelesi kesilerek gerçekleştirildi.

Şenlikler kapsamında belediye tarafından sünnet ettirilen 82 çocuğa çeyrek altın ve çeşitli hediyeler verildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.