Amasya

Suluova'da "İhtiyaç sahiplerine sıcak yemek" projesi uygulanacak

14:37 03 Eylül 2015
Suluova'da "İhtiyaç sahiplerine sıcak yemek" projesi uygulanacak

Amasya'nın Suluova ilçesinde kaymakam Hayati Taşdan, hazırladıkları "İhtiyaç sahiplerine sıcak yemek" projesinin onaylandığını bildirdi.

Taşdan, Suluova Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Vakfı (SYDV) ile Suluova Belediyesini ortaklığında hazırlanarak Türkiye Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Vakfı Başkanlığına sunulan ve onaylana projenin 8 ay süreli olduğunu belirtti.

Proje kapsamında muhtaç vatandaşlara ikametlerinde sıcak yemek sunacaklarını anlatan Taşdan, "Vakıf olarak kuru gıdasını ve malzemelerini alıp belediye başkanlığımızın Aşevi birimine teslim edeceğiz. Aşevinde yemek hazırlanarak araçlar vasıtasıyla belediye personeli tarafından muhtaç durumdaki vatandaşlarımızın ikametlerine götürülecek. Belediyemiz, Aşevi marifetiyle bu hizmetleri zaten yapıyordu, biz vakıf olarak hizmete kaynak temin ettik" dedi. 

Proje kapsamında belediye ve vakıf personeli tarafından ikametlerinde durumları tespit edilen 367 muhtaç durumdaki aileye 8 ay boyunca düzenli olarak sıcak yemek götürüleceğini dile getiren Taşdan, şöyle konuştu:

"Burada önemli olan iki kurumun beraber proje yürütüyor olmasıdır. Bir kurum maddiyatını karşılarken, diğer kurum yemek olarak hazırlayıp dağıtımını üstleniyor. Asıl hedef para da gıda da verseniz kendi yemeğini yapamayan ve aşevinden yemek ve de gıda alamayan muhtaç durumdaki insanlarımıza yardım eli uzatmak, zaruri ihtiyaçlarını kimseye muhtaç olmadan gidermektir. Proje süresi tamamlandıktan sonra devamı için talep ederek bu önemli hizmetin sürmesini düşünüyoruz."

Belediye Başkanı Fatih Üçok ise zaten belediye ve kaymakamlık olarak muhtaç insanlara çeşitli yardımlarda bulunulduğuna dikkati çekti.

Proje dolayısıyla Kaymakam Taşdan ve vakıf mütevelli heyetine teşekkür eden Üçok, "Halen aşevimizden günlük 400 kişi sıcak yemek hizmetinden yararlanıyor. Vakfımızın bu projesi aşevi hizmetlerimize güç kattı, daha fazla muhtaç kişiye ulaşmamızı sağladı. Düne kadar ihtiyaç sahiplerimiz aşevimizden yemeklerini kendileri almaya çalışıyordu. Uygulayacağımız proje kapsamında yeni bir araç alarak muhtaç insanlarımızın ikametlerine yardımları götürme imkanı bulduk" dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.