Amasya

Köylüler hırsızlara karşı kendi "MOBESE"lerini kurdu

11:52 10 Eylül 2015
Köylüler hırsızlara karşı kendi "MOBESE"lerini kurdu

MURAT ARSLAN - Suluova ilçesine bağlı yaklaşık 400 nüfuslu Salucu köyünde artan hırsızlık olayları üzerine vatandaşlar çareyi kendi "MOBESE"lerini kurmakta buldu.  

Salucu köyü muhtarı Ahmet Ozan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, köyde zaman zaman çiftçinin makine ve ekipmanlarının çalındığını, köy bakkalının soyulduğunu söyledi.

Hırsızlık olaylarının artması üzerine bir araya gelen köylülerin kendi imkanlarıyla kamera güvenlik sistemi kurmaya karar verdiklerini anlatan Ozan, "Köyümüzün giriş ve çıkışları ile meydanına toplam 4 güvenlik kamerası kurdurduk. Sistem bize yaklaşık bin 600 liraya mal oldu" dedi.

Sistemin köyün tüm giriş çıkışlarının 24 saat izlenebilmesine olanak sağladığını vurgulayan Ozan, "Kurduğumuz kamera sistemi sayesinde hırsızlıklar yok denecek kadar azaldı. 24 saat kayıt yapan güvenlik kameraları caydırıcı oluyor. Kameralar sayesinde rahat ettik. Ayrıca köye gelen yabancıları da takip etme şansı yakaladık. Başka köylere de bu sistemi kurmalarını tavsiye ederim" diye konuştu.

Ozan, güvenlik kameralarının görüntülerinin kaydedildiği bilgisayarın muhtarlık odasında bulunduğunu, zaman zaman bunları izlediklerini kaydetti. 

Suluova Muhtarlar Derneği Başkanı Metin Sarı da ilçeye bağlı 40 köy olduğunu, buralarda hırsızlık ve diğer asayiş olaylarının önüne geçmek için bu tür sistemlerin kurulmasının gerekli hale geldiğini söyledi.

Sarı, "Her ne kadar jandarma ekiplerimiz köylerimizin güvenliği için gece gündüz çalışsa da bizler de üzerimize düşeni yapmalıyız. Diğer köylerimizin de en kısa sürede güvenlik kamera sistemi kurmaları tavsiye ediyorum" dedi. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.