Amasya

Suluova'da, İlköğretim Haftası kutlandı

16:21 29 Eylül 2015
Suluova'da, İlköğretim Haftası kutlandı

Suluova'da İlköğretim Haftası kutlandı.

Suluova Kaymakamlığı önündeki Atatürk büstüne İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Ahmet Davu’nun eğitim camiası adına çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Suluova Murat Deniz İlkokulu'ndaki programda ise tüm eğitim camiasının ve öğrencilerin yeni eğitim yılını kutlayan Davu, yaz tatilinin ardından okula başlamanın heyecanını tüm öğrenci ve öğretmenlerle birlikte yaşadıklarını belirtti.

Kendilerine emanet edilen geleceğin teminatı olan çocukları, kendi yavruları olarak kabul ettiklerini ve onları vatanını, milletini seven, manevi değerlerine bağlı bireyler olarak yetiştirmek için çalışacaklarını ifade eden Davu, şunları kaydetti:

“9 bin 500 öğrencimizin sorumluluğunu omuzlarımızda hissederek, 43 okulumuzda 733 öğretmenle hizmet vereceğiz. Tabi ki bu süreçte birtakım zorluklar yaşayacağız. Bu zorlukları aşmak için başta sayın kaymakamımız olmak üzere, belediye başkanımızla, emniyet ve güvenlik güçlerimizle, şehrimizin diğer ileri gelenleriyle ve velilerimizle işbirliği içinde olacağız. İlçemizde bu yıl yapılan ortak sınav sonuçlarına göre 90 öğrencimiz fen lisesi, 227 öğrencimiz anadolu lisesi, 186 öğrencimiz anadolu imam hatip lisesi, 286 öğrenci mesleki ve teknik anadolu lisesine kayıt olmaya hak kazanmıştır. İlçemizde ortaöğretim kurumlarımızdan mezun olan öğrencilerimizin 165’i lisans, 171’i ön lisans bölümlerine yerleşmiştir. Güzide ilçemizin eğitim seviyesini yükseltmek için tüm eğitim camiası olarak ibadet aşkıyla çalışacağız."

Konuşmaların ardından öğrencileri İlköğretim Haftası konulu şiirler seslendirdikten sonra ilk ders ziliyle ellerindeki balonları havaya bırakarak sınıflarına koştu.

Programın sonunda protokol mensupları, sınıflardaki öğrencileri ziyaret etti.

Programa, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Cenk Alper Göksu, Belediye Başkanı Fatih Üçok, Emniyet Müdürü Murat Oflaz, Okul Müdürü Mahmut Ersu, çeşitli kurum, kuruluş, siyasi parti temsilcileri, okul idareci ve öğretmenleri, öğrenci ve veliler katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.