Amasya

Genel seçime doğru

16:34 01 Ekim 2015
Genel seçime doğru

AK Parti Amasya Milletvekili adayı Haluk İpek, memleketi Suluova ilçesinde seçim çalışmalarına katıldı.

Sol Sahil Sulama Birliği salonunda yapılan toplantıda mahalle ve köy muhtarlarıyla bir araya gelen İpek, muhtarların sorunlarını dinledi, taleplerini aldı.

İpek, 7 Haziran seçimlerinden bu zamana kadar geçen sürecin Türkiye'nin ilerlemesi adına kayıp bir zaman olduğunu belirtti.

Terörle mücadele ile Doğu ve Güney Doğu Anadolu Bölgelerinin gelişmesine yönelik planlamaların henüz AK Parti kurulurken parti programında belirlendiğini bugün ise uygulandığını ifade eden İpek, "PKK, Türkiye’nin bölgede daha da fazla büyümesini önlemeye yönelik dış destekli bir hain örgüttür. Amacı ise bölgedeki insanımızı istismar ederek Türkiye'nin bir terör belasıyla sürekli uğraşmasını temin edip ülkeyi zayıflatmaktır" dedi.

AK Parti hükumetinin terörü sonlandırmak adına gerekli tüm demokratik  atılımları attığını ve terör örgütlerinin istismar ettiği tüm konuları yasal düzenlemelerle çözdüklerini, istismar edecekleri hiçbir şey kalmadığı için terör örgütlerinin paniklediğini ifade eden İpek, şunları kaydetti:

"Terör örgütü silahları bırakacağını taahhüt etmiş fakat bırakmamıştır, terör örgütü sözünde durmadığı için bugün çok kararlı ve çetin bir mücadele yürütülmektedir. Bölge insanımızın büyük çoğunluğu da bu terör örgütünün peşine takılmamıştır. Kandil, dağlar, şehirlerdeki ve dış desteklere yönelik mücadele kararlılıkla devam ediyor. Türkiye ve hükümet bu konuda demokratik adımlarını atmıştır ama terör örgütleri ellerinden silahları bırakmamışlardır. Ama sonları hüsran olacaktır."

Terörle mücadele de Türkiye’nin elinin güçlenmesi için tek başına iktidarın Türkiye'de şart olduğunun altını çizen İpek, "Türkiye'de tek partinin iktidarını engellemek, Türkiye’yi zayıflatmak ve güçsüzleştirmek için HDP’ye barajı aştırmak gibi bir kozu kullandılar. Terörle mücadele son derece kararlılıkla devam edecektir. Devletin ve hükumetin terörle mücadelesine halkımızın verebileceği destek sandıkta kullanacağı oydur. 1 Kasım seçimlerinin anlamı budur" ifadesinde bulundu.

Türkiye'nin kaderinin lider olmak üzere yazıldığını ve bunun gerçekleşeceğini belirten İpek, şunları dile getirdi:

"Terörden arındırıldıktan sonra Türkiye’nin büyümesi çok hızlı olacak, Doğu ve Orta Doğu'daki gelişmeler çok daha farklı olacak, Türkiye bu bölgelerdeki gelişmelere ağırlığını koyabilecek, müdahale edebilecek ve bölgenin huzuru çok daha kolay sağlanacaktır." 

Suluova Muhtarlar Derneği Başkanı Metin Sarı ile mahalle ve köy muhtarlarının arazi toplulaştırma, kapalı sistem sulama projesi gibi sorun ve taleplerini alan İpek, beraberindeki Belediye Başkanı Fatih Üçok, İlçe Başkanı Aydın Korkmaz ve  partililerle esnaf ziyaretlerinde bulunup seçimlerde destek istedi. 

  

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.