Amasya

TBMM Başkanvekili Bostancı:

21:06 02 Ekim 2015
TBMM Başkanvekili Bostancı:

 TBMM Başkanvekili Naci Bostancı, "seçimde sandıkların taşınması" tartışmalarına ilişkin, "Yasal olarak çok net bir açıklık olmadığı kanaatindeyim. Öyle gerekiyor ki bir yorum gerekecek. YSK’nın yorumunun hangi istikamette olacağını göreceğiz. Çünkü YSK, seçimlerin güvenlik içinde yapılmasını temin eden ve bunun için gereken tüm tedbirlere başvurmakla yükümlü bir organizasyon. Alacağı karar hayırlı olur inşallah" dedi.

Bostancı, Suluova ilçesinde Belediye Başkanı Fatih Üçok, AK Parti İlçe Başkanı Aydın Korkmaz ve partililerle esnaf ziyareti yaptı. Esnafın sorunlarını dinleyen Bostancı, vatandaşlarla sohbet etti.

Basın mensuplarına yaptığı açıklamada, 7 Haziran'daki seçimde AK Parti’nin, "kıl payı" tek başına iktidar olmayı kaçırdığını belirten Bostancı, AK Parti'nin iktidar olamadığı yerde başka bir partinin yükselmesinin, iktidar olabilmesinin de mümkün olmadığını savundu.

AK Parti'nin karşısında, sürekli beraber davranan muhalif bir çevre olduğunu belirten Bostancı, "Ama onların da bir araya gelip, güçlü bir hükümet kurma durumları söz konusu değil. Her halükarda AK Parti bir hükümet kuracak. 7 Haziran’dan bu yana yaşananlar, partilerin koalisyona ilişkin görüşleri, sürekli kırmızı çizgiler ve 'Şu olursa olur, şu olmazsa olmaz' şeklindeki siyasal istikrardan ve programdan daha çok kendi konumlarına yönelik endişelerinin ön planda olduğu izlenimi uyandıran davranışları muhakkak seçmen tarafından takdir edilecektir" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin gerek terörle mücadelede önemli mesafe alması gerekse dünyadaki ekonomik krizlerden en az düzeyde etkilenmesi için AK Parti iktidarına ihtiyacı olduğunu dile getiren Bostancı, koalisyon hükumetlerinin bunları sağlayamayacağına inandığını söyledi.

Bostancı, seçmenlerin, 7 Haziran'dan bu yana yaşananları değerlendirerek, istikrardan yana oy kullanacağını düşündüğünü ifade etti.

Türkiye'nin uzun yıllardır terörle mücadele ettiğini, özellikle belli bir bölgede ciddi bir problemle karşı karşıya olunduğuna dikkati çeken Bostancı, "Bu sorun bugünün problemi değil, dünün problemi değil... Uzun yıllara sığan bir problem. Türkiye Cumhuriyeti bu problemi çözmek için geçmiş yıllarda çok önemli çabalar gösterdi. Esasen mesafeler de aldık. Bugün geldiğimiz noktada Orta Doğu'da yaşanan kritik gelişmelere rağmen ülkenin birliği ve bütünlüğü konusunda halkın son derece sorumlu ve kucaklayıcı tavrı bütün bu politikaları etkileyecektir" diye konuştu. 

- Seçim güvenliği konusu

Terör örgütünün eylemlerine karşı devletin sessiz kalmayarak, gerekli cevabı verdiğinin altını çizen Bostancı, vatandaşların, seçim güvenliğine ilişkin endişelerinin de bulunabileceğini belirtti.

Seçim güvenliği konusunda devletin gerekeni yapacağını vurgulayan Bostancı, şöyle devam etti:

"Bir yandan da gerektiği gibi güvenlik tedbirlerini almak vardır. Çok gerekli olursa sandıkların yerlerinin değiştirilmesine ilişkin de kararlar alınabilir. Ama yasal mevzuat bakımından durum nedir, bunu YSK değerlendirip bir yere bağlayacak. Yasal olarak çok net bir açıklık olmadığı kanaatindeyim. Öyle gerekiyor ki bir yorum gerekecek. YSK’nın yorumunun hangi istikamette olacağını göreceğiz. Çünkü YSK, seçimlerin güvenlik içinde yapılmasını temin eden ve bunun için gereken tüm tedbirlere başvurmakla yükümlü bir organizasyon. Alacağı karar hayırlı olur inşallah."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.