Amasya

Kayıt dışı istihdamla ilgili denetimler artacak

15:45 07 Ekim 2015
Kayıt dışı istihdamla ilgili denetimler artacak

 Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Hizmet Akdiyle Çalışanlar Daire Başkanı Savaş Alıç, kayıt dışı istihdamla ilgili denetimleri artıracaklarını söyledi.

Alıç, "Etkin Rehberlik ve Denetim Yoluyla Kayıtlı İstihdamın Teşviki Projesi" kapsamında düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, kayıt dışı istihdamın sadece kurumun değil herkesin ortak sorunu olduğunu söyledi.

Kayıt dışı istihdamla mücadele konusunda toplantılar düzenlediklerini anlatan Alıç, şunları kaydetti:

"Kayıt dışı istihdam, bir iş yerinde çalışan kişinin sigortalı olarak kurumlara bildirilmemesi, sigortasının yaptırılması ancak ücretinin düşük bildirilmesi ve gün sayısının eksik bildirilmesi gibi üç boyutuyla karşımıza çıkıyor. Hayatta çeşitli riskler var. SGK, yaşlandığımızda iş göremez hale geldiğimizde veya ölüm halinde aylık bağlanması sağlık sisteminden yararlanılması için kurulmuş bir sistemdir. Eğer kişiler kayıt dışı çalışıyorsa bu sistemden faydalanma şansı yok. İnsanlarımız pirimini yatırdığı sürece vatandaş sigortalılığını takip ettiği sürece devlet yanı başındadır .Kayıt dış istihdamla ilgili denetimlerimizi artıracağız."

SGK İl Müdürü Nurcan Yurt Şenel de toplantıda Amasya'daki sigortalılık durumu hakkında bilgi aktardı. 

Kayıt dışı istihdamın önlenmesi ve azaltılabilmesi için sigortasız çalışmanın olumsuzlukları konusunda halkın ve kayıt dışı çalışanların bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesi gerektiğini dile getiren Şenel, "Vatandaşları bilgilendirme konusunda, toplumun gözü kulağı olan ve her zaman sorumluluk duygusuyla hareket eden değerli basın mensuplarının rolü ve katkısı çok etkilidir. Kayıtlı istihdamın önemi konusunda ve yapılan faaliyetlerin geniş kitlelere ulaştırılarak daha fazla etki yaratması için kamuoyuyla paylaşımında medyanın sağduyusuna ve desteğine güveniyoruz" diye konuştu.

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.