Amasya

Sağlık çalışanlarından terör tepkisi

12:34 28 Ekim 2015
Sağlık çalışanlarından terör tepkisi

 Suluova’da sağlık çalışanları, sağlık hizmetlerini hedef alan terör saldırılarını protesto etti.

Suluova Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Sedat Özmen, hastane önünde toplanan sağlık çalışanları adına yaptığı basın açıklamasında, haziran ayından bu yana tırmanışa geçen saldırılarıyla genç, yaşlı, çocuk, bebek demeden tüm halkı hedef alan eli kanlı terör örgütünün alçakça saldırılarına devam ettiğini söyledi.

Üç sağlık çalışanının terör örgütünün gerçekleştirdiği alçakça saldırılarda hayatını kaybettiğini vurgulayan Özmen, şöyle devam etti:

"Hayatını kaybeden aile hekimi Dr. Abdullah Biroğul, memleketi Diyarbakır’da, sağlık memuru Eyüp Ergen ve ambulans şoförü Şeyhmus Dursun, memleketleri Şırnak’ta uğradıkları silahlı saldırı sonucu şehit edildi. Birçok çalışan alıkonulup ambulanslara, hastanelere ateş edilerek sağlık hizmetleri aksatılmaya çalışıldı. Vatandaşımızın en temel haklarından olan sağlık hakkının engellemesine yönelik bu çirkin saldırıları planlayanları ve gerçekleştirenleri şiddetle lanetliyoruz. Tek amaçları hayat kurtarmak, insanımızın sağlığına hizmet etmek olan çalışanlarımızın bu tür saldırılara maruz kalması asla kabul edilemez. Sağlık hizmetlerini engelleyerek devlet kurumlarını itibarsızlaştırmayı amaçlayan bu saldırılar en çok da bölge insanımıza zarar vermekte, onların en temel ve en doğal insani hakkı olan sağlık hizmetlerine ulaşımını güçleştirmektedir. Çalışanlarımızın ve masum insanların hayatlarına kastedilerek gerçekleştirilen bu eylemler, terör örgütünün insani değerlerden ne kadar uzaklaştığının da kanıtı niteliğindedir. Hiçbir dinde, hiçbir kültürde yeri olmayan acizlik göstergesi bu saldırılar ve bu çağ dışı anlayış, dünya medeniyetine önderlik etmiş bu topraklarda kendine yer edinemeyecektir."

Tüm engellemelere rağmen, din, dil, ırk ayrımı gözetmeden insanlara hizmet etmeye devam edeceklerini belirten Özmen, bu topraklarda binlerce yıldır kardeşçe yaşayan insanların sağlığını daha ileriye taşıma gayreti içinde olacaklarını belirtti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.