Amasya

Milletvekili adayından "cincırlı" seçim çalışması

11:19 29 Ekim 2015
Milletvekili adayından "cincırlı" seçim çalışması

MHP Amasya Milletvekili adayı Mehmet Sarı, seçim çalışmalarını tanıtıcı tabelalar bulunan cincırlarla yapıyor.

Seçmene ulaşmak için farklı yöntemler deneyen milletvekili adayları, böylece diğer adayların arasında öne çıkmaya çalışıyor. MHP Amasya Milletvekili adayı Sarı da seçim çalışmalarını "cinboard" adını verdiği cincırın arkasına bağlanan kendisini tanıtan tabelalarla yürütüyor. 

Sarı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, MHP'nin seçim vaatlerinin yazıldığı "cinboardların" şehir içerisinde tur atmaya başladığında vatandaşın ilgisini çektiğini söyledi.

Seçim kampanyası boyunca yoğun ve etkili bir çalışma yaptıklarını anlatan Sarı, "Seçim kampanyamızı çevreci bir anlayışla yürütüyoruz. Dağıttığımız broşürlerin ve afişlerin yerlerde kalmamasına dikkat ettik. Okul, cami ve hastane önlerinde seçim araçlarımız müzik çalmadı, halkımızı rahatsız edici yüksek sesli propaganda yapmadık" dedi.

Görevlilere, Amasya genelinde partilerinin propaganda çalışmalarına katılan 46 seçim aracının trafiği aksatmaması, yayalara öncelik vermeleri konusunda talimat verdiklerini bildiren Sarı, uyguladıkları çevreci seçim kampanyasının vatandaşların da takdirlerini topladığını kaydetti.

Vatandaşların milletvekili adaylarını tanımaları gerektiğini dile getiren Sarı, "Vatandaşlarımıza kendimizi anlatmak için her yolu deniyoruz. Gençlerimiz il merkezinde ve ilçelerde cıncirlarla sokak sokak gezerek bizi ve fikirlerimizi tanıtıyor. Amasya'ya yenilik getirmek ve değişik bir seçim kampanyası yürütmek istedik. 'Cinboartlar', kent yaşamına çevre ve gürültü kirliliği yükü getirmiyor" diye konuştu.

Sarı, "cinboartlar"ın dışında görüşlerini vatandaşa iletmek amacıyla 20 kişinin hizmet verdiği çağrı merkezi kurduklarını, 100 bin seçmene kendilerini anlattıkları mektup gönderdiklerini sözlerine ekledi.

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.