Amasya

Suluova'da kapalı pazar yeri ve otopark açılışı yapıldı

16:33 04 Kasım 2015
Suluova'da kapalı pazar yeri ve otopark açılışı yapıldı

 Suluova Belediyesi tarafından yapılan kapalı pazar yeri ve kapalı otoparkın açılışı gerçekleştirildi.

Orta Mahalle'de yapımı tamamlanan kapalı pazar yeri ve kapalı otoparkın açılışı dolayısıyla tören düzenlendi.

Açılış töreninde konuşan kesin olmayan sonuçlara göre AK Parti'den milletvekili seçilen Haluk İpek, kendisinin de Suluovalı olduğunu, ilçeye modern mekanlar kazandırılmasından mutluluk duyduğunu söyledi.

Seçilenlerin belirli bir süreliğine seçildiğini, o süre bittiğinde sandıkta hesap verdiklerine dikkati çeken İpek, "Telafi edemeyeceğimiz tek şey zamandır, demokrasinin güzelliği de budur. "Geri getiremeyeceğimiz en önemli şey olan zamanı üreterek, ortaya eserler koyarak tüketelim. Hizmet ederek ömrünü tüketenler çok şanslı insanlardır" dedi.

Eserlerin yapımında emeği geçenlere teşekkür eden İpek, "Suluova çalışkan, üretken ve para kazanmasını bilen insanlardan oluşuyor. Yapılmakta olan yeni 100 yataklı akıllı hastane, et işleme tesisleri, Avea çağrı merkezi ile yapılması planlanan hizmet ve yatırımlarla insanlara yeni iş kapıları açılacak. Merkezi hükümet ve yerel yönetimler çok daha sağlıklı işleyerek Suluova, çok daha büyük hizmetler alacaktır" diye konuştu.

Kaymakam Hayatı Taşdan ise ilçenin sorunların çözümünde ortak bir irade olmasının önem taşıdığını kaydetti. 

Yapılan hizmetleri takdir ettiklerini anlatan Taşdan, şöyle konuştu:

"İlçemizin pazar yeri ve otopark ihtiyacının giderilmesi bizleri mutlu ediyor. Yeni tesisler ve yeni kent meydanı projesi, toplumsal hayatımızı, günlük hayatımızı, eğitim hayatımızı ve trafik hayatımızı etkileyen düzenleme olacaktır. Gelişime açık, potansiyelini ortaya koyan, ekonomik gelişmeyi, sosyal ve kültürel gelişimiyle birleştiren bir ilçe olmak için yürütülen çalışmaların devam edeceğine inanıyorum."

Belediye Başkanı Fatih Üçok ise açılışı yapılan kapalı pazar yeri ve kapalı otopark alanının bin 800 metrekare olduğunu söyledi.

Yapımı devam eden ikinci etabın da tamamlanması, 4 bin metrekareden oluşan kapalı pazar yeri ve kapalı otopark alanının hizmete girmesiyle pazarcı esnafı ile ilçe halkının daha sağlıklı ve modern ortamlarda alışveriş yapma imkanına kavuşacağını anlatan Üçok, ilk defa Suluova'da kapalı pazar yeri ve kapalı otopark yapıldığını, ilçeye ve halka yeni ve modern hizmetler sunmak için yoğun çalışmalar yürüttüklerini ifade etti. 

Konuşmaların ardından tesislerin açılışı gerçekleştirildi.

Törene Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir,  İlçe Garnizon Komutanı Cenk Alper Göksu, Emniyet Müdürü Murat Oflas ile davetliler katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.