Amasya

SGK ilkokul öğrencilerini bilgilendirdi

15:38 05 Kasım 2015
SGK ilkokul öğrencilerini bilgilendirdi

Amasya Sosyal Güvenlik İl Müdürü Nurcan Yurt Şenel, "Sosyal Güvenlik insanların hayatta karşılaşabileceği her olayda, ihtiyaçlarını karşılayamadığı her durumda, hastalıkta, yaşlılıkta başka insanların yardımına gerek kalmadan kendisine Devlet tarafından sağlanan bir güvencedir" dedi.

Şenel, beraberinde Taşova SGK İlçe Müdürü Aykan Yıldız ile öğrencilere SGK'yı tanıttı. Cumhuriyet ve Yeşilırmak İlkokullarını ziyaret eden Şenel, kayıt dışı istihdamla mücadele ve toplumda sosyal güvenlik bilincinin arttırılması amacıyla 3. ve 4. sınıflardaki yaklaşık 400 öğrenciye SGK hakkında bilgi verdi, kitap dağıttı.

İlköğretim çağındaki çocuklara kayıtlı istihdamın önemini öğretebilmek istediklerini vurgulayan Şenel, "Bu çocukların ailelerine dolaylı yoldan mesaj iletebilmek ve kayıtlılığın vazgeçilmez bir yaşam şartı olmasını sağlamak amacı ile SGK uzmanları ve uzmanlar tarafından hazırlanan "Sosyal Güvenlik Eğitimi ile Kahraman Kit" serisi hikaye kitaplarıyla SGK'yı tanıtmaya çalıştık" dedi.

Şenel, SGK'nın insan yaşamındaki önemine vurgu yaparak şöyle konuştu:

"Sosyal Güvenlik insanların hayatta karşılaşabileceği her olayda, ihtiyaçlarını karşılayamadığı her durumda, hastalıkta, yaşlılıkta başka insanların yardımına gerek kalmadan kendisine devlet tarafından sağlanan bir güvencedir. Çocuklar 18 yaşına kadar her şartta devlet güvencesi altında olup insanlar genç yaşta çalışma hayatına başlayıp, maaşlarının bir kısmını devlete yani Sosyal Güvenlik Kurumu'na yatırırlar. İşte bu paralarla SGK, çalışırken hastalandığımızda tedavi giderlerimizi karşılar, yaşlandığımızda ise 'emeklilik' dediğimiz çalışmadan maaş almamızı sağlar ve her türlü tedavi giderlerini karşılamaya devam eder."

Şenel, soru, sorun, eleştiri, öneri, ihbar, şikayet, talep ve başvurular için 7 gün 24 saat vatandaşların hizmetinde olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik İletişim Merkezi'nin numarasının ALO 170 olduğunu anımsatarak çocuklara öğrendikleri bilgileri ailelerine aktarmalarını istedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.