Amasya

Suluova'da, Kuran Kursu açıldı

17:13 09 Kasım 2015
Suluova'da, Kuran Kursu açıldı

Suluova'da, yapımı tamamlanan 5 derslikli Kuran Kursu eğitime açıldı.

Kuran Kursu'nda incelemelerde bulunan İlçe Müftüsü Hüseyin Okuş, Şehzade Elif Kur'an Kursu ismi verilen kurumda 4 - 6 yaş çocukların eğitim gördüğünü belirtti. 

Suluova İlçe Müftülüğü bünyesinde 4 - 6 yaş grubu çocuklar için Yunusdede Cami yanındaki arsada yapılarak hizmete giren Şehzade Elif Kur'an Kursu'nda 72 çocuğun eğitime başladığını ifade eden Okuş, "Diyanet İşleri Başkanlığımızın son dönemde üzerinde önemle durduğu küçük yavrularımızın din eğitimi alarak yetişmesi için her türlü gerekli çalışma yapılmaktadır. Bu çerçevede İlçe Müftülüğü olarak 2015-2016 yılı içinde 5 destekli müstakil binamız yapılarak hizmete girdi. Şu an itibariyle 72 öğrencimizin bulunduğu Kuran kursumuzda 5 üreticimiz görev yapmaktadır" dedi. 

Okuş, "İki sene gibi kısa bir sürede inşa edilen Kuran kursumuz İlçe Müftülüğümüz koordinesinde Yunusdede Cami Kız Kur'an Kursu Yaptırma ve Dayanışma Derneği'nin büyük gayretleri ve Müftülüğümüzün destekleri ile tamamlandı. Katkılarını esirgemeyen Kaymakamlığımıza, Belediyemize, Dernek yönetimine ve tüm Suluova halkına teşekkür ederiz" diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.