Amasya

Kaymakam Taşdan, öğretmenlere tablet bilgisayar dağıttı

14:53 16 Kasım 2015
Kaymakam Taşdan, öğretmenlere tablet bilgisayar dağıttı

 Suluova Kaymakamı Hayatı Taşdan, Fatih Projesi kapsamında öğretmenlere tablet bilgisayar dağıttı.

Taşova Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret ederek Okul Müdürü Özlem Özdemir’den faaliyetleri hakkında bilgi alan Taşdan, Fatih Projesi kapsamında ilçedeki tüm lise öğretmenlerine tablet bilgisayar dağıtıldığını belirtti.

Eğitim açısından ülkenin bu duruma geliyor olmasından mutluluk duyduklarını ifade eden Taşdan; "Tablet bilgisayarların da eğitim-öğretim faaliyetlerine dahil ediliyor olması ayrıca sevindiricidir. Eğitim-öğretim kalitesinin arttırılması, öğrencilerin dünyayı takip etmeleri ve kendilerini geliştirmeleri acısından da çok önemlidir, tabletler buna çok elverişili bir cihazlar. Günümüzde çok yaygınlaşan tabletlerin tüm öğretmen ve öğrencilerimize kazandırılması çok değerli olup devletimizin kitaplarla birlikte tabletleri de ücretsiz vermesi çok sevindirici ve anlamlıdır. Tabletlerle eğitimdeki kalite çıtasını daha da yükselteceğiz inşallah” dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Ahmet Davu ise 2013-2014 yılından itibaren ilçede Fatih Projesi çalışmalarının başladığını belirterek, "Akıllı tahtalar tüm liselere kuruldu, ortaokullarda ise kurulumu halen devam ediyor ve yıl sonuna kadar tamamlanacak. İlçedeki 5 lise düzeyi okulda eğitim gören toplam 3 bin 210 öğrenciden bin 125 öğrenci ile 75 öğretmene tablet bilgisayar dağıtımı yapıldı" diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.