Amasya

Hayvansal ve tarımsal atıklar ekonomiye kazandırılacak

10:25 21 Kasım 2015
Hayvansal ve tarımsal atıklar ekonomiye kazandırılacak

Suluova Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesinde yapılacak 2. Biyogaz Tesisi kurulumu için EPDK'dan ön lisans izni alan Suluova Biogaz Enerji Üretim Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi adına resmi izin için gerekli başvuru yapıldı.

Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Bahadır, şirket yetkilisi Gülşah Soyuğur ile proje ortağı Suluova Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Esem Kodaman ile yönetim kurulu üyesi Musa Önder, Suluova Kaymakamlığını ziyaret etti.

Kaymakam Hayatı Taşdan, ziyarette yaptığı konuşmada, projenin hayata geçmesini sabırsızlıkla beklediklerini dile getirdi.

Bu enerji yatırımının bölgeye yapılması için destekte bulunduklarını belirten Taşdan, "İlçemizdeki hayvan gübrelerin artık atık olmaktan çıkıp hammadde olarak değer kazanması ve elektrik üretiminde işe yarar duruma gelmesinin besicilerimize ve ilçemize katkısını olacağını düşünüyoruz" dedi. 

Proje hakkında bilgi veren Bahadır, projenin ön lisans izninin alındığını, lisans izni beklediklerini, projenin kurulumu içinse il ve ilçe nezdinde resmi girişimlerde bulunduklarını kaydetti.

Kurulumun 2017 yılında tamamlanmasının ardından 2. biyogaz tesislerinde Suluova'daki hayvansal ve tarımsal atıkların işlenerek elektrik ve doğal gübrenin üretileceğini bildiren Bahadır, "Projenin kurulumu için dış kaynaklı 4 yabancı firmayla görüşmeler yapıyoruz. Tesisimiz hayata geçtiğinde alanında Türkiye'nin en büyük projelerden biri olacak. Suluova'daki hayvansal ve tarımsal atıkların işlenerek 105 kilowat/saat elektriğin yanı sıra doğal gübrenin üretileceği yaklaşık 52 milyon avro yatırım bedeli olan 2. Biyogaz Üretim Tesisi, aynı zamanda çevre dostu bir proje olacaktır" diye konuştu.

Firma yetkilileri daha sonra resmi başvuruda bulunmak ve bilgilendirme amacıyla Suluova Belediye Başkanı Fatih Üçok'u da ziyaret etti. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.