Amasya

Suluova’dan AB projesi

11:33 07 Aralık 2015
Suluova’dan AB projesi

Suluova Kaymakamı Hayatı Taşdan, "Çocuk Sağlığı ve Güvenliği Uygulamalarının AB Boyutu" isimli projenin onaylanarak hibe kazandığını açıkladı.

Taşdan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suluova Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan , "Çocuk Sağlığı ve Güvenliği Uygulamalarının AB Boyutu" isimli projenin 135 bin 642 avro hibe kazandığını belirtti.

Proje süresinin 12 ay olduğunu, Avrupa Birliği üyesi olan Almanya, Romanya, Avusturya, Çek Cumhuriyeti, Hollanda ve İspanya olmak üzere 6 farklı ülkede öğrencilerin 21 gün staj eğitimi yapacaklarını söyleyen Taşdan, şunları dile getirdi:

"Projeyle, öğrencilerin, çocuk sağlığı ve güvenliği konusunda sektördeki uygulamaları ve gelişmeleri yerinde görmeleri ve çocuk gelişimi ve eğitim alanında Avrupa ülkelerinde var olan kurumlarda yapılan çocuk etkinlikleri, çocuk eğitiminde kullanılan yöntemler ve uygulanış şekli, çocukla iletişim teknikleri, olumlu davranış kazandırma yöntem ve tekniklerinin uygulanışı, çocuklara sunulan diğer imkanlar ile çocuk hakları konusunda bulunulan düzey, çocuk-aile-öğretmen profilleri hakkında bilgi edinmek ve edinilen bilgileri kendi kültürümüze uyarlayarak mevcut sistemi iyileştirmeye çalışmak amaçlanmaktadır."

Kendisini ziyarete gelerek proje detayları hakkında bilgi veren İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Davu, Okul Müdürü Özlem Özdemir, Müdür Yardımcısı Aysegül Bolat ve Çocuk Gelişimi ve Eğitimi  Alanı Şefi Nilüfer Çalgı’yı özverili çalışmaları dolayısıyla kutlayarak teşekkür eden Taşdan, "Bu tür projelerin yapılması, ilçemiz ve öğrencilerimizin bu projelerden istifade ediyor olması, eğitim kalitemizin de arttığını gösteriyor. Ayrıca bu tür çalışmalar için diğer çalışanları da gayretlendiriyor. Aynı zamanda öğrencilerimiz ile eğitimcilerimizin yurt dışında ki tecrübeleri, görgü ve bilgilerini arttırıyor olması da bir sonraki nesillere ve bir sonraki zamanlara katkılarda bulunacaktır. Büyük memnuniyet duyduk. Böyle kaliteli çalışmaların artıryor olması ilçemiz için kazanımdır" dedi.

Taşdan, proje ortakların ise Ankara Hatice Hikmet Oğultürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Uşak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, İstanbul Siyavuşpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, İstanbul Mavigöl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Çanakkale Çan Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olduğunu kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.