Amasya

Suluova'da Bayırbucak Türkmenleri için yardım kampanyası

10:53 08 Aralık 2015
Suluova'da Bayırbucak Türkmenleri için yardım kampanyası

 Türk Kızılayı Suluova Şubesi ile Din Görevlileri Suluova Derneği tarafından ilçedeki kurum, kuruluş, siyasi partilerin katılımıyla Bayırbuçak Türkmenleri için yardım kampanyası başlatılacak.

Türk Kızılayı Suluova Şubesi ile Din Görevlileri Suluova Derneği üyeleri, Kaymakam Hayatı Taşdan'ı ziyaret ederek, izin başvurusunda bulunup kampanya hakkında bilgi verdi.

Bayırbucak'taki soydaşlarına yardım etmenin herkesin görevi olduğunu dile getiren Taşdan, "Kampanyadan memnuniyet duyarız. İnanıyorum ki ilçemiz halkı da buna son derece sıcak yaklaşacaktır. Geçmişte yine Suriye ve Somali gibi birçok yere yardımlar gönderdik. Yardım konusunda Suluovalı halkımız gerçekten çok duyarlı. Yeter ki bu yardımlar şeffaf ve yerine ulaştırılabilir olsun" dedi. 

Türk Kızılayı Suluova Şube Başkanı Eyüp Oruç da un ve nakit şeklinde yapılacak yardımların 11-21 Aralık tarihlerinde gerçekleştirileceğini kaydetti.

Rusya ve Suriye rejiminin bombardımanı altında zor şartlarda yaşam mücadelesi veren Bayırbucak Türkmenlerine Suluova halkı olarak yardım seferberliği başlatacaklarını anlatan Oruç, "Kampanyamız 11 Aralık Cuma günü başlayacak. Orta Mahalle Selimiye Caddesi'nde yardım standının açılışı yapılacak. Temin edilen yardımlar Türk Kızılayı aracılığıyla Hatay-Yayladağ bölgesine, oradan da Bayırbuçak Türkmenlerine ulaştırılacak" diye konuştu.

Oruç, kampanya organize heyetinin kendisi ile Din Görevlileri Suluova Derneği Başkanı Mustafa Tozlu, Durak Eğitim Derneği Başkanı Şeref Sezer, Akdağlılar Derneği Başkanı Yılmaz Keten, Yeşil Suluova Platform Sözcüsü Muhterem Fuat Boyeri, TSO Yönetim Kurulu Üyesi Kenan Çolak, Belediye Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Emre Gücek'ten oluştuğu ifade etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.