Amasya

Suluova tüketici hakem heyeti faaliyetleri

15:33 29 Aralık 2015
Suluova tüketici hakem heyeti faaliyetleri

Suluova Kaymakamı Hayatı Taşdan, ilçede faaliyet gösteren Tüketici Hakem Heyetinin çalışmalarına yoğun olarak devam ettiğini bildirdi.

Kaymakamlık toplantı salonunda yapılan Tüketici Hakem Heyeti Toplantısında açıklamalarda bulunan Taşdan, Tüketici Hakem Heyetine 2015 yılında 2 bin 193 başvurunun gerçekleştiğini, kararların yüzde 80'inin tüketici lehine sonuçlandığını söyledi.

Toplumdaki bilinçlenme sayesinde Tüketici Hakem Heyetine başvuruların arttığına dikkati çeken Taşdan, müracaatlardaki artışlara daha rahat, sağlıklı, hızlı ve etkili cevap verebilmek için 3 kişilik ayrı bir büro oluşturduklarını kaydetti.

Vatandaşların ekonomik haklarını korumasına yardımcı olmaya gayret gösterdiklerini vurgulayan Taşdan, "Vatandaşlarımızın herhangi bir ücret ödemeden sadece ellerindeki belgelerle müracaat edip haklarını aramaları anlamında ülkemiz ve ilçemizdeki tüketici hakem heyetleri, önemli hizmet veren müesseselerdir. Çok pratik ve çok faydalı bir işlevi var" dedi.

Tüketici hakem heyetleri bulunmaması halinde tüketicilerin daha azının haklarını arayacağına işaret eden Taşdan, "Tüketici Hakem Heyetinin etkili çalışmaları halkın devlete güvenini arttırdı. Herhangi bir konuda başvuru yapan vatandaşların mağduriyetinin kısa sürede çözülmesi, vatandaşın devlete olan bakışını ve güvenini çok etkiledi. Vatandaşın devlete güveninin artmasına sebebiyet verdi" diye konuştu.

Yaklaşık 60 kadar başvuru dosyasının görüşüldüğü toplantıya Suluova Tüketici Hakem Heyeti üyesi Ahmet Hakan, İbrahim Yüksektepe, Mahmut Aslan, Erhan Yekeler, Mustafa Yiğit ve Harun Karaköse katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.