Amasya

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

10:38 11 Ocak 2016
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

Suluova Belediye Başkanı Fatih Üçok, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla basın mensupları onuruna yemek verdi.

Üçok, özel bir restoranda düzenlenen yemeğe katılan gazetecilerin günlerini kutladı.

Halkın ve toplumun bilme ve haberdar olma hakkını temin eden ve kamu görevi gören gazeteciliğin zor bir meslek olduğunu belirten Üçok, gazetecileri paydaşları olarak gördüklerini ifade etti.

"Yaptığımız hizmetlerin kamuoyuna duyurulması, bilgilendirilmesi, doğru ve tarafsız bir şekilde anlatılması basın mensupları eliyle mümkündür" diyen Üçok, şunları dile getirdi:

"Aslında sizin yaptığınız şey demokrasinin de bir parçasıdır. Demokraside vatandaşın bilme ve haber alma özgürlüğünü sizler marifetiyle de temin etmiş oluyoruz. Demokrasiye işlerlik kazandıran önemli bir meslek grubunu oluşturuyorsunuz. Sizlerle birlikte il ve ülkemizin kültürel ve sosyal hayatı zenginleşmekte ve daha çok ulusal basında yer bulmaktadır."

Göreve geldiklerinden itibaren ortak akılla hizmetler yaptıklarını söyleyen Üçok, sözlerine şöyle devam etti:

"Yıllardır halkın hayal ettiği ve konuştuğu hizmetleri biz bir bir gerçekleştiriyoruz. Suluova'nın hayallerini kendi hayallerimizle birleştirip yeni ve modern bir Suluova ortaya çıkaracağız. Belediye ailesi olarak aynı yöne bakabilmeyi başarabildik, aramızdaki gönül birliği bizdeki hizmetleri verimli hale getiriyor. Bir eğitimci olarak bana yakışan şey temel ve fiziki bir belediyecilik değil kültür ve sosyal belediyeciliktir. Başbakanımızın dediği gibi, bundan sonra yapılması gereken sosyal ve kültür belediyecilik olup halkın hayatına dokunacak hizmetleri hayata geçirmektir. Önümüzdeki 3.5 yılda özellikle gençlere, kadınlara, engellilerimize ve dar gelirli ailelerimize yönelik sosyal ve kültürel projelere yöneleceğiz. Suluova'nın en önemli sorunu kentleşme ve şehirleşme. Bu kapsamda kent meydanı ve cami projesi, semt pazarı, otopark ve 1 Eylül Parkı gibi projeleri hayata geçirdik. Besi çiftlikleri, biogaz tesisi, 3. etap toplu konut, gençlik merkezi, kültür merkezi, yeni otogar ve atık su arıtma gibi çalışmalarımız da devam ediyor."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.