Amasya

Suluova Taşovalılar Derneği 4. Kaz Tiridi Programı düzenledi

11:24 18 Ocak 2016
Suluova Taşovalılar Derneği 4. Kaz Tiridi Programı düzenledi

Suluova Taşovalılar Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından 4. Kaz Tiridi Programı düzenlendi.

Kaymakam Hayatı Taşdan, özel bir düğün salonunda gerçekleştirilen programa katılarak etkinlik için dernek mensuplarına teşekkür etti.

İlçede de 60 kadar dernek olduğuna işaret eden Taşdan, "Bunlardan biri de ilçemizin önemli bir nüfusunu oluşturan Taşovalılar derneğidir. İlçemize, dernek mensuplarımıza da gelecek nesillerimize güzel miraslar, güzel katkılarda bulunması acısından da bu tür faaliyetlerin yanı sıra proje çalışmaları yapmalarını bekliyoruz, bu konuda biz destek olacağımızı bildiriyoruz. Sizler Suluova'nın pek çok değerleriyle birlikte ekonomik kalkınmasına ve kültürel gelişmişliğine çok katkılarda bulunuyorsunuz. Sizleri kutluyor ve çalışmalarınızda başarılar diliyoruz” dedi.

Türk toplumunun geleneklerinde ekmeği ve kültürü paylaşmanın önemli bir yer tuttuğunu söyleyen Belediye Başkanı Fatih Üçok ise "Aslında ekmeği paylaşırken muhabbeti çoğaltıyoruz ve sevgi bağlarını da pekiştiriyoruz. Onun için bu tür organizasyonlar çok önemlidir. Suluova çevredeki il ve ilçelerden göç almış bir yerleşim bölgesidir ve burada yaşayanlar Suluova etrafında birlik ve beraberlik oluşturmuşlardır. Dernekler bizim için asla bir ayrıştırıcı değildir. Biz derneklerin varlığından son derece memnunuz. Çünkü hemşehrilik hukukunu ve geleneklerimizi yaşatmak derneklerimizin sayesinde gerçekleşiyor" diye konuştu.

Güreşte Avrupa, Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Mahmut Demir ise, “Kaz Tiridi yemeği bahane, ortaya konan dostluk ve paylaşım şahane. Eğitim ve spor hayatımda birçok Taşovalı arkadaşım oldu ve sıkça dernek programlarına katıldım. Dernekleşmeyi Amasya bölgesinde yapan en başarılı ilçemiz Taşova’dır. Onun için bu becerikli ve özverili çalışmalarınızdan dolayı sizi tebrik ediyorum. Cenabı Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın” ifadesinde bulundu.

İlçede 2003 yılında kurulan derneğin bir çok etkinlik ve faaliyetler ortaya koyduğunu ifade eden Suluova Taşovalılar Dernek Başkanı Recep Özgür de şunları dile getirdi:

"Dernekler sivil toplum kuruluşlarının ilk basamağıdır. Hedefimiz birlikteliği, yardımlaşmayı, dayanışmayı ve kültürel zenginlikleri ortaya çıkararak yaşatmayı ve geliştirmeyi, bir olmayı, diri olmayı, gelenek-göreneklerimizi yaşatmayı ve gelecek nesillere aktarmayı amaçlar. Katılımları için herkese teşekkür ederim."

Konuşmaların ardından kaz eti, bulgur pilavı ve yufkadan oluşan yöresel kaz tiridi yemeği yenildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.