Amasya

Merzifon Yeni Çeltek maden işçileri Soma'da çalışacak

13:44 20 Ocak 2016
Merzifon Yeni Çeltek maden işçileri Soma'da çalışacak

Merzifon Yeni Çeltek Maden İşletmesinde bazı eksiklikler nedeniyle çalışmanın durdurulduğu, buradaki işçilerin geçici süreyle Manisa'nın Soma ilçesinde aynı firmaya ait ocakta çalışacağı bildirildi.

Soma Holding'e bağlı Gürmin Enerji AŞ'ye ait Merzifon Yeni Çeltek Maden İşletmesindeki işçilerden ilk grup, firmanın Soma'daki madeninde çalışmak üzere ilçeden ayrıldı.

Türkiye Maden İşçileri Sendikası Merzifon Yeni Çeltek Şube Başkanı Hakan Çatal, yaptığı açıklamada, işçilerin 4 ay Soma'daki Işıklar Maden Ocağı'nda çalışacağını söyledi.

Merzifon Yeni Çeltek'teki ocakta birtakım eksiklikler nedeniyle çalışmanın durdurulduğunu belirten Çatal, şöyle devam etti:

"Firma yetkililerimiz, eksiklikleri 4 ay kadar sürede gidereceklerini ve ocağın yeniden çalışmaya açılacağını söyledi. Bu zaman zarfında işçilerin boş kalmaması için geçici süreyle kendilerine bağlı Soma'daki Işıklar Maden Ocağı'nda çalışmasını istedi. 90'ar grup şeklinde toplam 180 işçi arkadaşımız, ikişer ay arayla Soma'da çalışacak. İşçi arkadaşlarım işleri ve ekmeklerinden olmamak için oraya gitmeyi kabul ettiler, fedakarlıkta bulundular. 90 kişiden oluşan ilk grup yola çıktı."

Kendisinin de Soma'ya giderek oradaki çalışma ortamı ve şartlarını göreceğini bildiren Çatal, "TKİ Genel Merkezimiz ve Amasya Milletvekilimiz Haluk İpek, mevcut işçi arkadaşlarımızın Merzifon Yeni Çeltek Maden İşletmesindeki işlerine devam etmesi için gerekli girişimlerde bulunuyor. Bu sorunu mutlaka halledeceklerini ifade ettiler" diye konuştu.

Firmanın 4 ayda işletmedeki eksiklikleri gidereceğine, işçilerin burada çalışmayı sürdüreceğine inandıklarını dile getiren Çatal, "Firma sözünde durmaz ve daima Soma'da çalışmamızı isterse bunu kabul edemeyiz. Gerekirse işçilerimiz, aileleri, tüm STK'lar ve halkımızla eylem yaparak direniriz. Çaresiz Soma'ya hareket eden işçilerimiz, Merzifon ve Suluova'daki iş ortamlarından, özellikle aileleri ve kurulu düzenlerinden kopmamak için tüm yetkililerden yardım bekliyor" dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.