Amasya

Suluova'da din görevlilerine konferans verildi

17:39 21 Ocak 2016
Suluova'da din görevlilerine konferans verildi

Suluova Müftülüğünce din görevlilerine yönelik "Kur’an-ı Kerim'i okumak, anlamak ve yaşamak" konulu konferans verildi.

19 Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Kara'nın konuşmacı olarak katıldığı konferans, Şehzadeler Kur’an Kursu Salonunda düzenlendi.

Kur’an’ın insanlık için bir hidayet kaynağı olduğunu ve Allah'ın en büyük şerefi insanlara nasip ettiğini ifade eden Kara, Onun için Allah’ı üzmemek, emirlerini yerine getirmek, yasaklarından kaçınmak lazım” dedi.

İnsanların iman etmedikçe cennete giremeyeceğini, birbirlerini sevmedikçe de iman etmiş sayılmayacaklarını belirten Kara, şunları kaydetti:

"Bunun için aranızda selamlaşın. Selamı bu dünya hayatında yaygınlaştıralım ki Rabbimiz de bizi ahirette selamla karşılasın. Yüce Allah’ın ayetlerine karşı duyarlılığını ortaya koyan ve duyarlılık gösteren insan olmak lazım. Allah kullarına Hz. Adem başta olmak üzere son Peygamber Hz. Muhammed'e kadar yüzlerce peygamberler göndererek mesajlara ve uyarılarda bulunmuştur. Allah uyarıcı bir elçi göndermeksizin hiçbir topluma veya kişiye ya da zümreye azap edecek değildir. Bizi de mesajların en mükemmeli olan Kuran'ı Kerim'le uyarmıştır."

Allah’ın din görevlilerini çok sevdiğini anlatan Kara, "Allah bizi o kadar çok seviyor ki ayetlerini ve peygamberinin örnek hayatını diğer insanlara anlatmak kadar kıymetli bir meslekle müşerref kılmış. Allah'ın sizi ne kadar çok sevdiğini ya da az sevdiğini test etmek istiyorsanız siz meşgul olduğunuz işe-mesleğe bakın. Biz din görevlilerini meşgul ettiği iş Kur'an ve İslam hizmetidir" diye konuştu.

Konferans sonunda İlçe Müftüsü Hüseyin Okuş, Kara'ya çiçek takdim etti.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.