Amasya

Amasya'da 26 yıl önce ölen 68 maden işçisi anıldı

18:28 08 Şubat 2016
Amasya'da 26 yıl önce ölen 68 maden işçisi anıldı

Amasya'nın Merzifon ilçesine bağlı Kayadüzü beldesindeki Yeni Çeltek Kömür İşletmesi'nde meydana gelen grizu patlaması sonucu hayatını kaybeden 68 maden işçisi için mevlit okutuldu.

Facianın yaşandığı maden ocağı ağzında ve yemekhanede toplanan maden işçileri, mevlit programını dinleyerek hayatını kaybeden meslektaşları için dua etti.

Türkiye Maden-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Gülahmet Güven, burada yaptığı konuşmada, 7 Şubat 1990'da meydana gelen grizu patlamasında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, aileleri ve yakınlarına sabır diledi.

Bugün yedikleri ekmekte onların da katkısı bulunduğunu ifade eden Güven, "Cenab-ı Allah mekanlarını cennet eylesin. İşin başı tedbirdir. Yaptığımız ne iş olursa olsun bütün tedbirleri alacağız. Hiçbir şey gidenleri geri getirmiyor. Biz kömür çıkarıyoruz, çıkardığınız tonlarca kömür bir ocağa düşen ateşi, yangını söndürmüyor. Onun için işin başı emniyettir. Herkes üzerine düşeni yapacak, tabandan tavana kadar. Geçmişten ders alarak geleceğe bakmak lazım. İnşallah Cenab-ı Allah bundan sonraki süreçte kazasız belasız çalışmayı nasip eder" ifadeini kullandı.

Türkiye Maden-İş Sendikası Merzifon Yeni Çeltek Şube Başkanı Hakan Çatal ise her yıl facianın yaşandığı maden ocağı ağzında meslektaşlarını andıklarını belirtti. Yer altından çıkan en değerli varlığın çalışanlar olduğunu vurgulayan Çatal, "Bir kilogram kömür fazla olsun veya altın, krom fazla olsun değil, sizleri sağ salim yer üstünde tekrar görmek bizim en büyük servetimizdir" dedi.

Grizu patlamasında babasını kaybeden Osman Karakaya'nın oğlu Hamdi Karakaya ise babası gibi kendisinin de aynı ocakta çalıştığını söyledi. Hayat mücadelesinin sürdüğünü dile getiren Karakaya, "Dört kardeşiz, babamı kaybettikten sonra hayat mücadelesi devam etti. O olaydan etkilendim ama hayat mücadelesi devam ediyordu. Bir şekilde geçimimizi sağlayacağımız için iş olmadığından geldim, burada çalışıyorum" diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.