Amasya

Suluova'da din görevlilerine konferans verildi

14:31 16 Şubat 2016
Suluova'da din görevlilerine konferans verildi

Suluova İlçe Müftülüğünce din görevlilerine yönelik konferans verildi.

Suluova Müftülüğü tarafından organize edilen konferans Şehzadeler Kur'an Kursu salonunda düzenlendi.

"Dini Yayınların Mesleğimize Katkısı" konulu konferansa Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürlüğü Basılı Yayınlar Dairesi Başkanı Yunus Akkaya ile Sureli Yayınlar Dairesi Başkanı Dr. Faruk Görgülü konuşmacı olarak katıldı.

Konferans öncesi söz alan İlçe Müftüsü Hüseyin Okuş, Diyanet İşleri Başkanlığının özellikle son 15 yıldır başarılı yayınlara imza attığını belirterek, din görevlilerinin bu eserleri okuyup anlayarak çocuklara ve cemaate aktardığını söyledi.

Sureli Yayınlar Dairesi Başkanı Dr. Faruk Görgülü, ise Diyanet İşleri Başkanlığınca yürütülen hizmetlerin verimlilik ve kalite kapsamında değerlendirildiğinde kurumun hem ülke hem de dünya genelinde saygın bir yerde olduğunu vurguladı.

Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde çalışmanın bir ayrıcalık olduğunu ifade eden Görgülü, şunları kaydetti:

"Biz görev başında ve dışında toplum içindeki yaşantımızla ve her halimiz ve tavrımızla örnek insanlarız. Hiç bir alim ve din adamı sıradan değildir ve öyle de davranamaz. Onun için din eğitimi görevinin sorumluluğunun farkında hizmetlerimizi yerine getirmeliyiz. Bu milletin sorumluluğu bizdedir. O yüzden çok daha gayretli çalışmalıyız ve kendimizi geliştirmeliyiz. Bunun içinde öncelikle bizler okuyacağız ve diğer insanları da okumaya teşvik edeceğiz. Bunu sağalmak içinde Diyanet İşleri Başkanlığımızın bir çok alanda yayınladığı eserlerden faydalanarak daha çok okuyalım ve topluma okutalım."

Basılı Yayınlar Dairesi Başkanı Yunus Akkaya ise dini bir mesajın başkalarına ulaştırılmasının farklı yollarının olduğunu anımsattı.

Akkaya, Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürlüğünün Basılı Yayınlar, Süreli Yayınlar ve Kütüphaneler, Yabancı Dil ve Lehçeler ile Radyo ve Televizyon Daire Başkanlığı adı altında tüm dünya geneline yayınlar yaptığını hatırlatarak, "Bu eserlerin hepsi bir birinden değerli birer emek mahsulüdür, 10 çeşit üst başlıkta yayın yapan Diyanet İşleri Başkanlığımız bin 309 kadar farklı çeşitte eser üretti ve son 5 yılda üretilen eserlerin basım adeti ise 75 milyondur" diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.