Amasya

Suluova'da yapılan Kur'an kursu hizmete başladı

13:09 18 Şubat 2016
Suluova'da yapılan Kur'an kursu hizmete başladı

Suluova'da yapımı tamamlanan 60 öğrenci kapasiteli Abdulhamit Kur'an Kursu eğitime açıldı.

Hacı Hayta Mahallesi Bayırlı Caddesi Abdulhamit Camisi yanında yapılan kursun açılışına katılan Belediye Başkanı Fatih Üçok, hayırda yarışarak İslama hizmet etmenin önemli olduğunu dile getirdi. Kur'an'ın öğretilmesinin önemli bir konu olduğunu vurgulayan Üçok, "Böyle bir mekanın açılışını yapmaktan mutluluk duyduk. Bizim de katkı sağladığımız kursun yapımında emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

Suluovanın her geçen gün geliştiğini anlatan Üçok, şunları kaydetti:

"Belediye olarak biz de ilçemizin geleceğini hazırlamak adına projeler hayata geçiriyoruz. Bunlardan biri olan ve ilçenin 60 yıllık özlemi durumundaki cami, ticari alanlar ile konut ve yeşil alanların yer aldığı şehir meydanı projemizi şeker fabrikasıyla yaptığımız işbirliğiyle bahar aylarında hayata geçiriyoruz. Ayrıca 700 kişilik nitelikli konut, yeni bir belediye hizmet binası, kültür merkezi ve otogar projelerimizin de çalışmaları önümüzdeki aylarda başlayacak. Sizlerin duası üzerimizde olduğu sürece ilçemizi el ele ve omuz omuza geleceğe taşıyacağız."

Konuşmaların ardından vaiz Bilal Eker'in duaları eşliğinde tek katlı ve 60 kişi kapasiteli kız Kur'an Kursu'nun açılışı gerçekleştirildi.

Açılış törenine İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Davu, Huzurevi Müdürü Talat Keskin, Belediye Başkan yardımcıları Adem Cılız, İzzet Balçı, Mahmut Aslan ve mahalle sakinleri katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.