Amasya

İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü

15:04 11 Mart 2016
İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü

Amasya'nın Taşova ve Suluova ilçelerinde İlçe Milli Eğitim Müdürülükleri tarafından, İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü programı düzenlendi.

Suluova Öğretmenevi ve Taşova Süleyman Bursalı Anadolu Sağlık Meslek Lisesi'nde düzenlenen programlar, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Suluova ilçesinde yapılan programda konuşan Kaymakam Hayatı Taşdan, Mehmet Akif Ersoy’un her şeyden önce büyük bir vatansever olduğunu belirtti. Milli şair Ersoy’u rahmet ve minnetle andıklarını ifade eden Taşdan, "Bizler de Akif’in duasını tekrarlıyoruz. Allah bir daha bu milleti İstiklal Marşı yazdırmak durumunda bırakmasın" dedi.

Taşova ilçesinde düzenlenen programda konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Tümer ise İstiklal Marşı'nın her bir satırında, milli mücadele ruhunu görüldüğünü söyledi.

"Bizim kırmızı çizgimiz vatan ve millet sevgisidir" diyen Tümer, şunları kaydetti:

"Belki gençlerimiz bunları kuru bir sözden ibaret olduğunu zannedebilir. Ancak tarihimize baktığımızda 1071 Malazgirt savaşından Bursa’nın ve İstanbul’un fethine oradan Çanakkale ve kurtuluş savaşlarına, 1974 Kıbrıs Barış harekatına ve bugünlerde Cizre’de, Silopi’de Sur ’da Nusaybin’de bu millet tarihi bir mücadele vermiştir. Birçok vatan haininin vatan topraklarımızda gözü olduğunu biliyoruz. Bu toprakları vatan yapmak için şehit düşen kahraman Mehmetçiklerimizi bir kez daha rahmetle anıyorum."

Programlar, şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından son buldu.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.