Amasya

İlkokul öğrencilerinden şehit ailesine ziyaret

15:38 22 Mart 2016
İlkokul öğrencilerinden şehit ailesine ziyaret

Suluova Armutlu Köyü İlkokulu öğrencileri, şehit ailesini ziyaret ederek Türk bayrağı ve plaket takdim etti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Davu, okul müdürü Celal Erken ve köy muhtarı Vedat Er, okulun 3 ve 4. sınıf öğrencilerinden oluşan bir grup, ilk ziyaretlerini Suluova Belediyesi Şehitliğine gerçekleştirdi.

Şehitlerin mezarlarına çiçek dikerek sulayan öğrenciler, dua etti. Daha sonra 18 Şubat'ta Diyarbakır’da şehit düşen Jandarma Er Mustafa Bilgili’nin Yenidoğan Mahallesi Bahar Sokak'taki baba ocağına taziye ziyaretinde bulunan öğrenciler, şehit babası Recep ve ikiz kardeşi Ramazan ile aile bireylerine taziyelerini bildirdi.

Ülkenin bütünlüğü ve milletin huzuru için canlarını veren tüm şehitlere minnettar olduklarını ifade eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Davu, tarihe altın harflerle yazılmış Çanakkale Zaferinin 101. Yılı anma programı kapsamında ziyareti gerçekleştirdiklerini söyledi. Davu, "Öğrencilerimizin vatanın bölünmez bütünlüğünün önemini ve vatan sevgisini daha iyi anlayabilmeleri ve şehitlik mertebesinin dinimizde ve kültürümüzde önemli bir yeri olduğunu bilmelerini sağlayarak vatanına ve milletine hayırlı birer bireyler olarak yetişmeleri arzu ediyoruz" dedi.

Ziyarette öğrenciler, şehit babası Recep Bilgili'ye kendi yaptıkları ay yıldızlı bayrak ile üzerinde "şehit abimiz Mustafa Bilgili’yi dualarla anıyor, sizlerinde çocukları olarak şehidimizin yolundan ilerlemeye ve vatanımızı korumaya bizlerde ant içiyoruz" yazılı plaket verdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.