Amasya

Suluova'da "Çocuk Sağlığı ve Güvenliği Uygulamalarının AB Boyutu" projesi

14:06 03 Mayıs 2016
Suluova'da "Çocuk Sağlığı ve Güvenliği Uygulamalarının AB Boyutu" projesi

Suluova Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlan, “Çocuk Sağlığı ve Güvenliği Uygulamalarının AB Boyutu” projesi tanıtıldı.

Suluova Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde gerçekleşen programa, Suluova Kaymakamı Hayatı Taşdan, kurum müdürleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Kaymakam Taşdan, yaptığı konuşmada, uluslararası bir finansmanla yurt dışına öğrenci gönderiyor olmaktan memnuniyet duyduklarını söyledi.

Projenin Avrupa Birliği tarafından verilen hibeyle desteklendiğini ifade eden Taşdan, "Öğrenciler yurtdışı gezilerini hem mesleki hem de bilgi ve görgülerini arttırma açısından bir fırsat olarak değerlendirmelidir. Böyle güzel projelerin uygulanması sırasında hem uluslararası kaynak kullanmak hem de insan kaynaklarımızın gelişimine katkıda bulunmalarını sağlamak son derece önemlidir” dedi.

Okul Müdürü Özlem Özdemir ise, 1 yıl süreli projenin 135 bin 642 avroluk hibe kazandığını ifade ederek, Avrupa Birliği üyesi; Almanya, Romanya, Avusturya, Çek Cumhuriyeti, Hollanda ve İspanya olmak üzere 6 farklı ülkede öğrencilerin mesleki staj eğitimi yapacaklarını belirtti.

Konuşmaların ardından projenin tanıtımına ilişkin sunumlar gerçekleştirildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.