Amasya

Hentbolda maçın ardından

23:09 06 Mayıs 2016
Hentbolda maçın ardından

Erkekler Hentbol Süper Lig ekiplerinden Merzifon Belediyespor'un antrenörü Murat Mızrakçı, play-off'ta Amasya Taşova YİBO'yu 24-21 yendikleri maçta zorlandıklarını ancak kazanmayı bildiklerini söyledi.

Mızrakçı, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, ligi beşinci sırada tamamladıklarını belirterek, hedeflerinin yarı finale kalarak Avrupa’ya gitmek olduğunu ifade etti.

Play off ilk maçını kazandıkları için mutlu olduklarını dile getiren Murat Mızrakçı, şunları kaydetti:

"İlk maçı aldık. Fakat sadece bir maç kazandık. Önemli olan bundan sonrasını getirebilmek. Özellikle ikinci maç çok zor olacak. Bizim hedefimiz ikinci maçı da alıp uzatmamak, üçüncü maça bu işi bırakmamak. Bugün zor bir maç olacağını biliyorduk. Ligdeki maçlar da berabere bitmişti. Özellikle sporcularım zihinsel olarak bu maça kendilerini çok iyi hazırladılar. Çünkü bütün bir sezonun karşılığını alacağımız maçlar bunlar. Hedeflediğimiz Avrupa kupasına ulaşmamız için bu maçı geçmemiz gerektiğini biliyorlardı. Maç tahmin ettiğiniz gibi de zor geçti. Son 10 dakikada da rakibe kondisyon üstünlüğümüzü kabul ettirdiğimiz zaman maç geldi. İkinci maçta bu işi bitirip Avrupa kupasını garantilemek istiyoruz. Bundan sonra hedefimiz Avrupa kupası."


- Amasya Taşova YİBO cephesi


Amasya Taşova YİBO'nun antrenörü Hakan Günal da zor bir maç olacağını bildikleri için çok iyi hazırlandıklarını ama sahada etkili olamadıklarını dile getirdi.

Hücumda etkili olamadıklarını, rakibin sert savunmasını çözmekte zorlandıklarını ifade eden Günal, serinin diğer iki maçını kendi sahalarında oynayacaklarını, saha ve seyirci avantajını kullanarak bu maçın telafisini yapacaklarını kaydetti.

Play-off'larda dörtlü yarı finale kalmak istediklerini ifade eden Günal, "Öncelikli olarak Merzifon'u elemek zorundayız. İlk dörde kaldığımız anda zaten Avrupa hedefini gerçekleştirmiş oluyoruz. Bu en büyük hedefimiz. 10 bin nüfuslu Taşova’yı Avrupa'da temsil etmek istiyoruz. Bu bir hayali gerçekleştirmek demek. İki maç üst üste Merzifon'u yenip ilk dörde kalıp Avrupa'yı garantilemek istiyoruz." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.