Amasya

Suluova'da "Bireysel Sulama Sistemlerinin Desteklenmesi" konulu seminer

14:39 09 Mayıs 2016
Suluova'da "Bireysel Sulama Sistemlerinin Desteklenmesi" konulu seminer

Suluova Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından köy ve mahalle muhtarlarına, "Bireysel Sulama Sistemlerinin Desteklenmesi" hakkında seminer verildi.

Suluova Sol Sahil Sulama Birliği'nde gerçekleştirilen seminere, Suluova Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Tacettin Özmen ve çok sayıda muhtar katıldı.

Özmen, Kırsal Kalkınma Desteklemeleri kapsamında Bireysel Sulama Sistemlerinin Desteklenmesi hakkındaki tebliğin 29 Nisan 2016 tarihli Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdiğini belirtti.

Tebliğ kapsamında hibeye esas mal alım tutarlarının gerçek kişiler için 100 bin liraya, tüzel kişiler için ise 200 bin liraya kadar olan projelerin yüzde 50’sinin hibe kapsamında destekleneceğini ifade eden Özmen, "Yatırım konuları ise tarla içi damla sulama sistemi kurulması, tarla içi yağmurlama sulama sistemi kurulması, tarla içi mikro yağmurlama sulama sistemi kurulması, tamburlu sistem yağmurlama sulama makinesi alınması, güneş enerjili sulama sistemi kurulması. Başvurular 13 Haziran 2016 Pazartesi günü mesai bitimine kadar İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne şahsen veya yetkilendirilmiş kişiler tarafından yapılacaktır." dedi.

​Daha sonra Amasya İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğü Ziraat Mühendisleri tarafından sunum gerçekleştirildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.