Amasya

Suluova’da TÜBİTAK Bilim Fuarı

17:36 24 Mayıs 2016
Suluova’da TÜBİTAK Bilim Fuarı

Suluova ilçesinde, TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı açıldı.

Suluova Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde düzenlenen fuarın açılışı, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından yapıldı.

Suluova Kaymakamı Hayatı Taşdan, yaptığı konuşmada, bilimsel düşüncenin ürünü olan eserler ortaya koymaya çalışan öğrencilerin daha ileriki yıllarda ortaya çıkacak yeni buluş ve fikirlerin tohumlarını şimdiden attıklarını söyledi.

Öğrencilerin çalışmalarının takdir edilecek düzeyde olduğunu belirten Kaymakam Taşdan, şöyle dedi:

“Bunlar, sizin eğitim hayatınızda küçük birer çalışma olarak görünebilir. Ancak, fikir ve düşünce olarak bir çalışma ortaya koymanın, beraber çalışmanın, ortaya yeni şeyler çıkarmanın ilk örneklerini yaşıyorsunuz. Bu çalışmaları başaran öğrencilerimiz, ileriki hayatlarında daha kapsamlı, daha gelişmiş ve daha anlamlı bilimsel çalışmaların temelleri atıyor demektir. Hepinizi tebrik ediyorum.”

Fuarda, öğrencilerin bir yıl boyunca hazırladığı projeler, el sanatları derslerinde yaptıkları ahşap ve metal ev aletleri ile süs eşyaları sergilendi.

Açılış törenine, Suluova Belediye Başkanı Fatih Üçok, İlçe Emniyet Müdürü Murat Oflaz, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili İdris Turgut, kurum temsilcileri ve öğrenciler katıldı.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.