Amasya

31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü

17:09 31 Mayıs 2016
31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü

Amasya'nın Merzifon ilçesinde Toplum Sağlığı Merkezi personeli sigarayı bırakan vatandaşları ziyaret ederek teşekkür belgelerini takdim etti.

Merzifon Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Gülşah Gökçe, yaptığı açıklamada, sigarayı bıraktırma polikliniği kurduklarını ve birçok vatandaşa sigarayı bıraktırdıklarını söyledi.

Sigarayı bırakan vatandaşların hem sağlık hem de yaşam tarzı açısından olumlu kazanımlar elde ettiğini ifade eden Gökçe, şunları aktardı:

"Biz hastalarımızla sık sık görüşüyoruz çünkü ilk dönem riskli olduğu için takip gerektiriyor. İnsanlarımız sigarayı bıraktıktan sonra iştahlarında bir artış yaşanıyor. Sigarayı bıraktıktan sonra 12 hafta kadar bunu yaşayabiliyoruz. Genelde hastalar bu ağız alışkanlıklarını yenmek için yemeğe düşkünlük şeklinde algılayabilirler ama sigara bizim tat alma ve koku alama duyumuzu bastırdığı için sigarayı bıraktıktan sonra bunlar yerine geldiği için yemeklerden daha çok lezzet alır hale geliyoruz. Bu süreçte düzenli egzersiz yapılırsa ve beslenmeye dikkat edilirse kilo alımı söz konusu olmuyor."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.