Amasya

Suluova Kültür Merkezi temeli atıldı

17:20 10 Haziran 2016
Suluova Kültür Merkezi temeli atıldı

Suluova Belediyesi tarafından yaptırılan Suluova Kültür Merkezi'nin temeli törenle atıldı.

Maarif Mahallesi'nde gerçekleştirilen temel atma töreninde konuşan Suluova Kaymakamı Hayatı Taşdan, ilçenin eksiklerinin birer birer karşılandığını görmekten mutluluk duyduklarını belirtti.

Kaymakam Taşdan, "Dünya hayatı meşguliyetlerle geçiyor. Yaşadığımız yerlerde eserler yapmak ve bırakmak lazım. Bu bakımından belediyeler bunun için son derece imkanı olan kurumlardır. Dolayısıyla bu imkanı kullanarak geride eserler bırakan tüm başkanları ve mevcut başkanımız Fatih beyi de kutluyorum.” diye konuştu.

Suluova Belediye Başkanı Fatih Üçok ise, yapılacak kültür merkezi ilçenin en büyük eksikliklerden biri olduğunu söyledi.

İlçenin eksikliklerini birer birer tamamlamaya çalıştıklarını ifade eden Belediye Başkanı Üçok, şunları kaydetti:

“Toplamda bin 134 metrekare alan üzerine kurulacak olan kültür merkezi toplam 3 bin 963 metrekare alandan ve 4 kattan oluşacak. İçerisinde oturma mekanı, açık sergi alanları, 400 kişilik konferans salonu, kafeterya ve iş yerleri olacak. Suluova'da güzel şeyler oluyor. Bu güzel şeyler yalnız olmuyor. Bölge milletvekilleri, kaymakam ve ilçe idarecilerimiz ile el ele verdik Suluovayı değiştiriyoruz ve dönüştürüyoruz."

Daha sonra Kaymakam Taşdan ve Belediye Başkanı Üçok’un harç butonuna basmasıyla kültür merkezinin temeli atıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.