Amasya

"Asırlık öğretmen" genç meslektaşlarına yol gösteriyor

11:15 17 Haziran 2016
"Asırlık öğretmen" genç meslektaşlarına yol gösteriyor

CİHAN OKUR/MURAT BİLEN - Amasya'nın Merzifon ilçesinde, Cumhuriyet tarihinin ilk öğretmenlerinden 102 yaşındaki Mukime Furatoğlu, tecrübelerini genç öğretmenlere aktarıyor.

Merzifon İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, ilçeye ataması yeni yapılan öğretmenleri Furatoğlu ile buluşturarak, genç öğretmenlerin Furatoğlu'nun meslekteki tecrübelerinden yararlanmalarını sağlıyor.

Furatoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kendisini ziyarete gelen meslektaşlarını gördüğünde çok mutlu olduğunu, öğretmenlik yıllarını hatırladığını söyledi.

- "En güzel öğretmenlik, ilkokul öğretmenliği"

Yaşı 102'ye ulaşmasına rağmen öğrencilerine olan özleminin hiç tükenmediğini vurgulayan Furatoğlu, genç öğretmenlerle tanışmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Furatoğlu, "En güzel öğretmenlik, ilkokul öğretmenliği çünkü çocukların çok saf, çok temiz, size bağlanan karakterleri var. Çocuklar büyüdükçe etraftan aldığı karakterlerle değişiyorlar." dedi.

Mümkün olduğunca öğrencilerle beraber olmaya çalıştığını, öğretmenlerle tecrübelerini paylaştığını dile getiren Furatoğlu, "Tekrar dünyaya gelsem yine öğretmen olup öğrencilerin içine vatan, millet ve bayrak sevgisini işlemeye çalışırdım. Öğretmenlik gerçekten kutsal bir meslek, gençler mesleğini sevsin." ifadelerini kullandı.

Furatoğlu, genç öğretmenlere şu tavsiyelerde bulundu:

"Bir defa çocuklara çok güler yüz göstereceksiniz, sevgi göstereceksiniz ki onlar sizi sevsinler. Onları size bağlamak için şarkı söyleyeceksiniz, hikayeler anlatacaksınız, oyunlar oynayacaksınız. Onlara ilk olarak ders vermeyeceksiniz. Önce sevgi vereceksiniz, sonra yavaş yavaş 'Hadi çocuklar sizinle bir ders yapalım' deyip derse başlayacaksınız. Onlar sıkılırlar, 'Sıkıldınız mı çocuklar hadi şarkı söyleyelim' diyeceksiniz. Bu şekilde davranırsanız sınıftaki çocukları kendinize bağlarsınız ve kendinizi sevdirirsiniz. Çocuklar sizi sevmezse sizi dinlemez, eğer severse canla başla dinler ve dersten ayrılmak istemez. Çocuklara ilk başta Atatürk'ü ve vatan sevgisini öğreteceksiniz. Çocuklar o kadar sevimli ve o kadar samimidir ki onlar yalancılık bilmez, hep gerçek konuşurlar."

- "Asırlık tecrübesiyle Mukime öğretmenimiz tecrübelerini paylaştı"

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yozgat da bu yıl Merzifon'da 31 öğretmenin okullarda stajyer olarak göreve başladığını belirterek, şunları söyledi:

"Bizim programlarımızdan biri de tecrübeli öğretmenlerle yeni göreve başlayanları buluşturmaktı. Bu programdan yola çıkarak ilçemizde bir asra imza atmış Mukime Furatoğlu ile genç öğretmenlerimizi buluşturduk. Kendisini evinde ziyaret ederek duygu, düşünce ve fikirlerini ve tecrübesini genç arkadaşlarımıza aktarmasını rica ettik. Kendisi de bu konuda ziyadesiyle memnun olacağını ifade etti. Asırlık tecrübesiyle Mukime öğretmenimiz bilgi birikimini, gördüklerini ve sınıf ortamındaki heyecanlarını paylaştı."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.