Amasya

Derik'teki terör saldırısı

22:00 24 Haziran 2016
Derik'teki terör saldırısı

Mardin'in Derik ilçesinde bir eve düzenlenen operasyonda PKK'lı teröristlerce ateş açılması sonucu çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Astsubay Mustafa Ayna ve Jandarma Uzman Çavuş Oğuz Emre Erkoç'un cenazeleri, memleketleri Çorum'a getirildi.

Mardin'deki 70. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığındaki törenin ardından şehitlerin cenazeleri, askeri uçakla Merzifon 5. Ana Jet Üs Komutanlığına nakledildi.

Şehitlerin naaşları, yakınları ile Amasya Valisi Salih Işık, Suluova Kaymakamı Hayati Taştan, protokol üyeleri ve vatandaşlar tarafından karşılandı.

Cenazeler, daha sonra helikopterle Çorum'a gönderildi.

Osmancık ilçesine getirilen Jandarma Astsubay Mustafa Ayna'nın naaşı, Osmancık Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Uzman Çavuş Oğuz Emre Erkoç'un naaşı ise Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna konuldu. Morg önünde fenalık geçiren şehidin bazı yakınlarına sağlık ekiplerince müdahale edildi.

Şehit Erkoç'un kızı Aybüke, morgun önünde uzun süre ağlayarak, "Ben artık kime baba diyeceğim." dedi.

Ayna'nın cenazesi yarın öğle namazının ardından Osmancık ilçesinde, Erkoç'un cenazesi de kent merkezinde toprağa verilecek.

Derik'in Bayır Mahallesi'nde 06.20 sularında terör örgütü PKK mensuplarının yakalanması için yapılan adli aramada, teröristlerce güvenlik güçlerine silahlı saldırıda bulunulmuş, çıkan çatışmada Jandarma Astsubay Mustafa Ayna ve Jandarma Uzman Çavuş Oğuz Emre Erkoç şehit olmuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.