Amasya

Ruanda heyetinden Merzifon TSO'ya ziyaret

11:14 25 Haziran 2016
Ruanda heyetinden Merzifon TSO'ya ziyaret

Ruanda'nın Ankara Büyükelçisi Williams B.N. Nkurunziza ile Ticaret Ataşesi Vivian Kayitesi, Merzifon Ticaret ve Sanayi Odasını (TSO) ziyaret etti.

Merzifon TSO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, meclis başkanı ile yönetim kurulu üyelerinin karşıladığı Ruanda heyeti ile görüşme gerçekleştirildi.

Nkurunziza, ülkesi ile Türkiye'nin birbirine benzer birçok özelliğinin bulunduğunu belirterek, Merzifonlu sanayicileri ülkelerinde yatırım yapmaya davet etti.

Amasya ve Merzifon ile mutlaka bir ticari ilişkinin olacağına inandığını ifade eden Nkurunziza, "Sizlerle doğrudan ticareti geliştirmek için elimden gelen her şeyi yapacağım. Ruanda da Türkiye gibi kalkınma hamleleri yapan bir ülke. Biz de uzun vadeli yatırım programları yapıyoruz." ifadelerini kullandı.

Merzifon TSO Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Altınay ise Ruande heyetini ağırlamaktan duyduklarını memnuniyeti dile getirdi.

Her zaman Afrika ve Ruanda ile ticaretlerini artırmaktan yana olduklarını anlatan Altınay, "Büyükelçimizin gerçekleştirdiği ziyaret çok önemli. Kendilerinin ülkeleri ile geliştirmeyi düşündüğümüz ticari faaliyetlerde bizlere yardımcı olacağını düşünüyoruz. Yakın zamanda bir heyetle Ruanda'yı ziyaret etmek istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Ziyarette, Ruanda heyetinde bulunanlara çeşitli hediyeler de verildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.